Iurie Sanduţa: Poliţiştii cu mâna pe biblie

După ce preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a spus că pune mâna pe biblie, pentru a nega influenţa şi implicarea din afară în luarea deciziei de a anula “decretul lui Ghimpu”, a venit rândul poliţiştilor de la Ministerul de Interne să facă acelaşi lucru în cazul incidentului cu focuri de armă din satul Pârâta, Dubăsari.

Sâmbătă, 31 iulie, presa relata că, în satul Pârâta, s-au tras focuri de armă. Ţinta a fost un automobil de model BMW. Versiunea surselor este că Oleg Vareaghin conducea maşina vecinei sale, în care se mai afla ea şi doi copii. În centrul satului ar fi fost oprit de un consătean care a tras un foc de armă în aer, apoi în parbriz. Şi încă un detaliu important, potrivit unui post de televiziune, poliţistul Ion Mârzac nu cunoştea nimic despre acest caz.

Luni, 2 august, Procuratura şi MAI dezmint informaţia apărută în presă. Versiunea poliţiei este că în automibilul respectiv s-ar fi aflat doar cetăţeanul Vareaghin şi pe bancheta din spate era infractorul căutat de poliţie, Oleg Covalenco.

Potrivit MAI, sâmbătă, pe la ora 11.30, la Sectorul de Poliţie din Coşniţa a parvenit o informaţie operativă, potrivit căreia cetăţeanul Oleg Covalenco, anunţat în căutare pentru tentativă de omor, se află în satul Pârâta, la concubina sa. Şeful de sector, Ion Mârzac, a decis formarea unui grup operativ  din patru poliţişti, care s-a deplasat la faţa locului pentru reţinerea suspectului.

Dacă pentru presă poliţistul Ion Mârzac ar fi declarat sâmbătă că nu cunoaşte nimic despre acel incident, atunci MAI declară că Mârzac a format grupul operativ care să se ocupe de reţinerea lui Covalenco. Reieşind din aceste circumstanţe, lucrurile se bat cap în cap.

În comunicatul MAI se mai arată că, la cerinţa poliţistului, şoferul a redus din viteză, însă, la comanda infractorului, acesta a accelerat. Ofiţerul a efectuat o împuşcătură de avertizare în aer. Şoferul, însă, nu s-a conformat cerinţei legitime a poliţistului, accelerând. A urmat a doua împuşcătură, în parbrizul automobilului, însă infractorii au reuşit să părăsească locul incidentului.

Apar semne de întrebare. Dacă poliţia deţinea informaţia că un infractor deosebit de periculos se plimba prin sat, atunci nu înţeleg de ce-au hotărât să-l reţină pe Covalenco un poliţist care a ieşit în întâmpinarea BMW-ului? Şi de ce poliţistul, dacă a tras un foc în parbriz, nu a mai tras alte patru focuri în roţile automobilului. Şi de ce poliţia l-a lăsat pe Covalenco să le scape atât de uşor, ca mai apoi poliţia şi Procuratura să declare că operaţiunea a eşuat şi Covalenco a fugit în Transnistria, teritoriul necontrolat de organele de drept ale R. Moldova.

Iurie Sanduţa,
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Animal Planet

    dapu’ shi is cu dinshii na… eu cred ka covalenco platea vzetka la astia si atunci lau oprit sa shira si el nu ave la dinsu.. .e kapet cu tara asta… nu vad eu lucrurile sa sa miste cinstit na..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *