Vine Putin

Preşedintele interimar Marian Lupu a fost lunea trecută la Moscova. Jurnaliştii, cam grei de cap, nu au înţeles exact de ce, la cine şi pentru ce pleacă liderul de top al Moldovei la cetatea Kremlinului, iată de ce, marţi l-au aşteptat cu hurta la Aeroport, unde, după cum anunţase serviciul de presă al Parlamentului.

Mare le-a fost mirarea să afle că Lupu s-a dat jos din avion nepregătit să spună clar unde a fost şi de ce. Jurnaliştii, iuţi de picior, s-au prezentat la conferinţa ulterioară de presă. Lupu a ieşit în sfârşit pregătit în faţa presei şi a lămurit că a fost la Moscova ca să afle cum să se pregătească de vizita oficială a lui Vladimir Putin la Chişinău.

Acum Moldova are o claritate: să adune bani de plătit gazele şi alţi bani – pentru vizita oficială a lui Putin. Bugetul de Stat al R. Moldova, care nu a fost votat încă, va conţine două capitole noi: Gazprom şi Putin. La capitolul Putin vor fi introduse subcapitole speciale: zburatul cu avionul la Moscova şi înapoi, sejur prin hotelurile FSB-ului rusesc, vinuri de calitate ca CAdou, serate de creaţie la Cricova şi în alte subterane, întreţinerea agenţilor de pază, de vază, de ascultat, de văzut, de nevăzut, de urmărit, de fugărit, de vândut ţara şi de cumpărat gaze.

Legea Bugetului completată va fi dusă de un membru al Guvernului de la Chişinău personal la Moscova. Dacă capitolele de finanţare vor plăcea, Putin va ceda rugăminţilor şi va veni pe câteva ore la Chişinău. Aşteptăm cu nerăbdare ziua cea mare.

Cântăreţii din electorala lui Lupu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *