Sudoarea lui Putin pe ecranul Moldovei

478-putinConsiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) s-a prefăcut că pedepseşte câteva canale ruseşti pentru manipulare. O parte din populaţie a crezut, iar o altă parte din populaţie nu a crezut în acţiunile CCA. Cei care nu au crezut – s-au uitat în aceeaşi zi la televizor, dar şi în zilele următoare şi au constatat că nici canalul care a fost pedepsit cel mai tare, adică Rossia 24, nu a dispărut de pe micile ecrane, dar nici cele pedepsite mai blând nu roşeau când retransmiteau aceleaşi informaţii manipulatoare de la Moscova.

Au avut de pierdut ambele părţi. Cei care nu au crezut în acţiunile CCA s-au pomenit înghiţind din nou cu găleata propagandă, manipulare, minciună şi alte produse mediatice neortodoxe, nedeontologice şi necomestibile. Cei care au crezut în decizia CCA au înghiţit o altă căldare de manipulare, din partea lui Igor Dodon. Acesta pesemne că tot nu a verificat dacă manipularea a dispărut sau nu, şi a scos câţiva oameni în stradă, în faţa CCA, care au scandat că nu pot trăi fără canalul Rossia 24, cum nu poate trăi musca fără carne stricată.

Psihologii din Circ în Tramvai au analizat situaţia şi au constatat câteva probleme în societatea moldovenească. Ei consideră că consiliul de administrare al CSI trebuie să includă aceste chestiuni urgent pe agenda de lucru.

1.Igor Dodon este dependent de manipulări şi canale ruseşti aşa cum e dependentă musca de carne stricată. Convenţia cu privire la drepturile oamenilor dependenţi stipulează că nu poţi priva o muscă de carne stricată, căci i se încalcă drepturile.

2.Oamenii care îl însoţesc pe Igor Dodon la marşurile lui de protest sunt dependenţi de orice bani obţinuţi pentru proteste manipulatoare. Dacă nu ar presta această activitate, aceşti oameni ar fi şi mai săraci. Judecând după reducerea numărului de protestatari în preajma lui Dodon, este evident faptul că alte partide au cumpărat restul puţinilor cetăţeni rămaşi în Moldova.

3.Canalele ruseşti nu aparţin doar Federaţiei Ruse şi lui Vladimir Putin, ele aparţin pe segmentul moldovenesc unor businessmani de la Chişinău, unii dintre ei având chiar şi carnet de partid şi/sau de parlamentar. Nu poţi priva un parlamentar de banii pentru retransmiterea canalelor ruseşti, căci va sărăci şi va ajunge la banii lui Dodon. Şi se pare că sunt din acelaşi fond, care nu e fără fund.

4.Deoarece o parte din societate nu este de acord cu manipularea zilnică non-stop transmisă de canalele ruseşti, e necesară îmbunătăţirea imaginii acestor canale în R. Moldova. Imaginea lui Putin, transmisă în toate casele din R. Moldova, dar şi în unele corturi, bordeie, beciuri şi subsoluri, trebuie să devină mai luminoasă şi mai clară. Pentru asta e nevoie să fie angajat un lot mare de lustruitori de imagine, care vor merge din casă în casă, de la televizor la televizor, şi vor şterge ecranele TV şi fruntea înrourată a stăpânului tuturor canalelor ruseşti, Vladimir Putin.

5.Pentru un succes al campaniei de luminare a imaginii lui Putin, câteva partide de stânga vor primi gratuit cârpe de flanelă şi apă de la robinet.

6.Pentru a asigura faptul că atât cârpele, cât şi apa nu vor fi furate, bodyguarzii lui Putin vor monitoriza direct din ecrane modul în care e ştearsă fruntea liderului de la Kremlin pe televizoarele de la Chişinău. Cei care vor face treabă de mântuială sau vor dosi cârpele – vor fi opriţi de la circulaţie pe ruta Chişinău-Moscova.

7.Pentru a asigura ca fruntea liderului de la Kremlin să nu fie rănită sau compromisă de atâta şters, se interzice scuipatul în cârpa de flanelă înainte de aplicarea acesteia pe micul ecran.

Marian Şura-Mura

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Alex

  Что за бред в этой статье. Вам нужно выдать туалетную бумагу, можете попросить у Путина, т.к. евросборище не поможет, когда в штаны наложите.

 2. vera

  MIROSUL SUDORII strica
  MINTI si OCHII

  In limba rusa se framinta,
  Tot indignati,cu glas amar,
  Caci vorba draculu-i inchinta,
  Ademenind, spre buzunar.

  Iar ei,lingai – fara mindrie,
  Fara de cuget asezat,
  Tot umbla,aratind naravul,
  De naiba inca nu au dat..,

  Tot ponegrind statul,poporul,
  Care de veacuri e prostit,
  De-acei,ce ne socot de prostul,
  Care maninca,ce i-i dat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *