Şelin învaţă de la comuniştii chinezi

Luni, 19 decembrie, Partidul Social Democrat din Moldova (PSD) a primit o delegaţie a Partidului Comunist din China. Astfel, liderul PSD, Victor Şelin, şi-a arătat disponibilitatea de a învăţa de la comuniştii chinezi cum să ajungă la guvernare.

Partidul Comunist din China (PCC) este cel mai mare partid politic din lume. El are peste 70 de milioane de membri. Din deceniul al şaptelea al secolului trecut până la moartea principalului lider al partidului, Mao Zedong, PCC a fost principala sursă de inspiraţie pentru mişcările sociale comuniste din întreaga lume.

Într-un comunicat de presă distribuit de PSD, s-a spus că în cadrul negocierilor bilaterale a conducerii PSD şi a delegaţiei PCC a fost discutată politica oficială şi obiectivele statutare ale PSD, precum şi s-a expus conceptul social-democraţilor “Ideea Naţională de renaştere a economiei Moldovei”, care presupune transformarea R. Moldova într-un spaţiu economic cu regim fiscal preferenţial pentru investitorii străini, unde îşi vor putea realiza interesele economice investitori din ţările UE, CSI şi Republica Populară Chineză. Oficialul delegaţiei Partidului Comunist din China, vice-ministru al Departamentului Internaţional PCC Chen Fengxiang, a anunţat că, din 19 decembrie 2011, se constată data stabilirii relaţiilor oficiale de parteneriat între Partidul Comunist din China şi Partidul Social Democrat din Moldova.

Dacă, oficial, cele două părţi au discutat despre o eventuală colaborare, neoficial, sursele Circ în TramVai care au asistat la întâlnirea din luxoasa încăpere care aparţine lui Şelin, au aflat că chinezii au venit în R. Moldova având alte scopuri. Dacă, iniţial, din delegaţia chineză faceau parte 20 de oameni, au plecat înapoi doar 13. Unii dintre ei au plecat fiind ameninţaţi de liderul comunist chinez cu pedeapsa cu moartea. Ceilalţi 7 care au reuşit să rămână în R. Moldova se vor angaja de la începutul anului viitor în partidul lui Şelin. Aceştia vor colecta semnături atunci când partidul va avea nevoie şi vor ieşi la grevele PSD-ului. Câţiva dintre ei se vor angaja la “Pticikă”, unde vor vinde marfa produsă de prietenii lor din China. Ceilalţi, în timpul liber, vor lucra la cinematografele lui Şelin.

Şelin şi-a manifestat dorinţa de a pleca şi el în China, fiind tentat să le cunoască mai bine pe chinezoaice,


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *