Revenirea lui Ştirliţ

Ştirliţul autohton a ieşit la lumină. Igor Dodon a fost demascat, în ultimul moment, de către premierul Vlad Filat, chiar atunci când acesta a făcut publice unele condiţii ale acordului dintre FMI şi R. Moldova.

Documentul care Dodon pretindea că e secret a făcut înconjorul capitalei şi a stârnit valuri de întrebări, atât despre autenticitatea lui, cât şi despre conţinut.

După ce l-a numit Ştirliţ, prim-ministrul a argumentat, spunând că mintea comuniştilor e plină de cifre şi documente secrete. În aşa fel, ei se întruchipează în faţa poporului ca vajnici apărători şi le spun ceea ce guvernarea ascunde. Filat s-a jurat că nu există document secret, ascuns de ochii lumii. Dar nici nu a vrut să se pună în gura lui Dodon şi să comenteze descoperirile lui. El a dat asigurări că atunci când negocierile cu Fondul se vor finaliza, totul va fi făcut public.

Chiar dacă Dodon mai face valuri în ligheanul politic, nimic nou sub soare. Pe blogul personal, cititorii se indignează de sute de ori şi se plâng pe viaţă. Cert este că situaţia lor critică nu-i de azi sau de ieri. Îşi trage rădăcinile de mai demult, de pe timpul când Ştirliţ era vicepremier. Numai că atunci Dodon era preocupat de secretele lor de guvernare şi nu mai avea grijă de informarea cetăţenilor. Între timp, situaţia s-a inversat şi fostul vicepremier scrie de zor, luându-şi în serios rolul de opozant politic. Trebuie să recunoaştem că bagajul de scenarii al lui Dodon rămâne o surpriză pentru noi, reporterii de la Circ în Tramvai. Se vede că, pe vremea lor, nu avea atâta libertate de exprimare şi nici subiecte de inspiraţie. Acum, secretomanul Filat îi este muză, iar AIE-2 a devenit un izvor de circ şi paradă pe blogul dodonean. Din seria «Atacul lui Ştirliţ», mai puteţi citi: Filat minte iarăşi, Gropile din bugetul municipal, Circ fără pâine sau Termocoma.

Vanesa BURCIU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *