Rap despre Zika-PDica

Motto: „În vecii vecilor nu aşi vota o Femeie – sterilă! Să-şi încheie o familie, apoi să îndrăznească să conducă o ţară. Ordine în Suflet, Ordine în Familie, apoi Ordine în Ţara!” (Zinaida Ivanschi, şefa organizaţiei de femei din cadrul PDM)

Post-motto: „În Moldova, un cuplu din trei nu poate concepe copii. Datele Ministerului Sănătăţii arată că numărul adulţilor infertili s-a majorat de două ori în ultimii zece ani”. (Publika TV, aflat în proprietatea lui Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte PDM)

Duminică, Zika Ivanschi, şefa organizaţiei de femei din cadrul Partidului Democrat, a îndeplinit un ordin politic. Ordinul politic este ca Maia Sandu, una dintre cele mai integre politiciene din Moldova, să fie denigrată,561-circ-rap terfelită, murdărită de glod, fiecare cum şi cât poate. Se ştie că, anterior, şi Mihai Ghimpu a tot atacat-o public, dar şi alţi bloggeri şi opinatori pedişti au rotit morişca de noroi prin preajma ei, dar efectul nu e cel dorit. Aşa că, de această dată, PD a implicat în jocul de-a murdăritul adversarului pe însăşi Zika.

Duminică-dimineaţă, după ce s-a terminat slujba la biserică, Zika şi-a pus inelele de aur pe mâini, şi-a făcut cruce, şi a deschis Facebook-ul. A căutat, a răscolit, a găsit o ştire despre Maia Sandu şi s-a încordat într-o scriitură, cu multe majuscule, cu mult venin, cu incoerenţe lingvistice, cu inepţii gramaticale, cu fobii misogine, dar care începe ca un verset bisericesc: „În vecii vecilor nu aşi vota o Femeie – sterilă! Să-şi încheie o familie, apoi să îndrăznească să conducă o ţară. Ordine în Suflet, Ordine în Familie, apoi Ordine în Ţara!”

Continuare în ritm de rap

Zika a scris poezica şi s-a dus să facă o tocăniţă de urzică. Poate şi nişte plăcinte cu brânzică. Se gândea să o cheme şi pe Monica, chiar şi pe Bulica, să discute ce mai nou cu pelinca. Şi cu kapika.

În vremea asta pe societatea civilă a apucat-o oftica, a dezmierdat-o Zika-PeDica, Zika-misoginica. I-a spus că are o gândire calică. De atâtea critici, lui Candu i-a crăpat vezica. Sau rânzica. I-a zis doamnei Zika să-şi bage în creier urzica, să nu mai scrie ca la Murzilka.

Doamna Zika a lepădat brânzica. A apucat-o frica. A deschis Facebook-ul şi a şters postarea, de n-a rămas nimica. Ca la bucătărie, după ce tragi perdica. Sau în pat, când te acoperi cu păturica. Dar ce-i scris pe Facebook, nu mai ştergi cu „rezinka”. Ştirea cu doamna Zika a înconjurat Moldovica.

Mda, mai bine tăia bibilica şi făcea tocănica. Şi o mămăligă. Şi vorbea cu Monica despre Plahica. Da, el a dat ordin s-o atace pe Măica, dar acum s-a rupt râzânica, a deschis gura, a ieşit păsărica, şi nu o mai întorci înapoi cu nimica. Doamna Zika a pus buzica. Ce a făcut, vai de ea, sărmănica!

Doamna Zika a pornit televizorul, bineînţeles, să asculte Publika. A aflat că PD prea puţin se implică: „În Moldova, un cuplu din trei nu poate concepe copii. Datele Ministerului Sănătăţii arată că numărul adulţilor infertili s-a majorat de două ori în ultimii zece ani. Potrivit medicilor, infertilitatea este cauzată, de cele mai multe ori, de stres. Oamenii susţin că preferă să devină părinţi mai târziu din cauza problemelor economice.”

Doamna Zika s-a prins cu fofârlica. Până ieri spunea că femeile vor salva politica: „Peste 100 de femei delegate din 4 raioane din nordul ţării au ieşit la 22 februarie curent pe piaţa centrală din or. Otaci, pledând pentru o Moldovă democrată şi pentru implicarea activă a femeilor în politică. După marşul de solidaritate doamnele s-au întrunit în cadrul Forumului Zonal Nord-Est, unde au discutat despre obiectivele pentru anul 2014 şi au punctat cele mai importante activităţi, dar au şi primit noi membri în rândurile Partidului Democrat din Moldova.(…) Luările de cuvânt au fost iniţiate de secretarul general al organizaţiei de femei a Partidului Democrat din Moldova, Zinaida Ivanschi: „Am venit să susţinem ideea comună: implicarea activă a femeilor în politică. Numai în comun, cot la cot cu bărbaţii, vom reuşi să făurim un viitor mai bun pentru întreaga populaţie a ţării noastre.” (februarie 2014, comunicat PDM)

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Simion

  Peste o 100 de fumei dereglate din Poghibala Democrizata au declansat, sub conducerea virusatei Zica dusa cu bibilica, o Ciuma Rosie in RMica. Pentru Infectia Zica nu exista tratamente, pentru ca toata pd-ica este o scaturina ambulanta. Riscul e mare. Specialistii au luat masuri cu Zica: “Evitati Zica! E contagioasa Zica!” Consiliul Audovizualului avertizeza: “Pazea! Nu priviti tembeliziunea cu Zica. Provoaca prurit, greata, ocluzie intestinala, impotenta, frigiditate!”. Ministerul Internarilor a lui Kizdan va lua masuri draconice. La leprozerie cu Zica. Altfel, “Crestem in Moldova Zica”.

 2. andrei balan

  S-au gasit moralistii, nu prea am observat ca atunci cind barbatii politicieni se numesc intre ei impotenti politici ca din asta sa se umfle scandaluri. Insa in acest caz presa cea verde si cea a Țopilor nu mai au deja de ce se agata si se iau de momente din astea nu prea importante.

 3. Oleg

  Conducerea PD a reacționat prompt la acele mesaje pe care le regretă, plus la asta în interior doamna va fi sancționată, de ce atîta isterie pe seama acestui caz, e doar o părere personală care nu este împărtășită de către întregul partid

 4. Popovici Constantin

  Glume de prost gust! Deja s-a discutat de mult despre această greșeală făcută din partea doamnei Ivanschi! Și cred că liderii Partidului Democrat a spus clar despre această greșeală și sancțiunea doameni Ivanschi!
  Cred că știrea asta mai mult seamănă a manipulare nu a glumă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *