PSD, mai românofob decât PCRM?

Pe parcursul a opt ani de guvernare comunistă (2001-2009), elevilor le-au fost distribuite manuale cu denumirea “Limba română”, fapt prin care au fost cauzate prejudicii considerabile intereselor de stat ale R. Moldova, se spune într-o declaraţie a Partidului Social Democrat (PSD), axată pe subiectul predării în şcoli a “limbii române” în loc de “limba moldovenească”.

“Procesul de instruire având la bază manualele cu denumirea “Limba română” asigură îndeplinirea sarcinii de a româniza tânăra generaţie de către Alianţa de guvernământ”, se menţionează în declaraţia citată.

Totodată, PSD califică acţiunile PCRM şi ale AIE drept încălcări grave ale “Legii Învăţământului”, şi declară că va intenta o acţiune de judecată “pentru a nu admite în procesul de studiere a limbii de stat, folosirea manualelor cu denumirea “Limba română”, deoarece aceste manuale substituiesc conceperea corectă a elevilor denumirii limbii de stat a R. Moldova”.

PSD consideră, totodată, că primul pas real în consolidarea societăţii trebuie să fie refuzul de a folosi manualele de “Limbă română” şi “Istoria românilor” în şcolile din R. Moldova.

Mitu TOCAN


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Marcel

    Nu vad de ca va surprindeti! partidul psd istoric a fost partidul fascist iar psd modern e ideologic foarte aproape de pc.

  2. dacul

    Domnilor din PSD OAMENII mai pun mana si pe carte altele decat cele scrise de Stalin si Lenin.Acum este foarte usor sa intrati pe inter-net si sa studiati ce zic strainii despre istoria si limba noastra,altfel riscati sa fiti judecati si condamnati pentru tradarea intereselor nationale ale romanilor moldoveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *