Porcii şi Eyjafjallajokull

277-colaj-proci-vulcan380.000 doze de vaccin împotriva gripei porcine au fost oferite R. Moldova acum câteva zile. Vaccinul este distribuit în toate cabinetele de vaccinare ale Centrelor Medicilor de Familie, inclusiv în raioanele de est ale Republicii. Pot fi vaccinate toate persoanele, începând cu copiii de 6 luni. Efectul vaccinului durează circa un an de zile, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Acum, ministrul Sănătăţii este în căutarea unei strategii urgente de convingere a oamenilor să se vaccineze. Aparent, toate semnele sunt împotriva unei reuşite.

 1. Vara nimeni nu are gripă, nici porcină, nici aviară, nici caviară, nici canină.
 2. Vara copiii au vacanţă şi nu pot fi adunaţi la injecţii, nici chiar speriaţi cu porcina.
 3. Vara oamenii sunt la prăşit şi spun că de sapa lor se tem nu doar guvernanţii, ci şi viruşii şi trântorii de tot felul.
 4. Vara oamenii beau câte un pahar de vin (pe oră, pe minut, pe deal, în beci, pe prispă) şi interacţiunea cu vaccinul poate da efecte adverse.

Totuşi, ministerul insistă asupra necesităţii urgente de vaccinare.

 1. Vaccinul are termen redus de valabilitate şi trebuie injectat înainte să se altereze.
 2. Oamenii trebuie să simtă grija statului, de aceea trebuie să li se ofere pe gratis măcar ceea ce e posibil – câte un vaccin.
 3. Copiii încă nu sunt în vacanţă, de aceea se poate condiţiona nota la examene – li se va pune 9 şi 10 doar celor care vor prezenta certificatul de vaccinare.
 4. La fel şi la admitere, vor fi admişi la universităţi numai tinerii care vin din familii complet vaccinate.
 5. Oamenii se tem de epidemii, de aceea trebuie speriaţi că vulcanul Eyjafjallajokull a erupt după ce a fost scurmat de un cârd de porci bolnavi, iar norul de cenuşă trece curând Prutul.
Hotinica C-aviar

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Grivei

  bravo!… bine zis… propun un vaccin pentru ministru si celelalte doze la ceilalti porci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *