Pe urmele “spărgătorului de bănci”

Anchetatorii de la Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii din cadrul CCCEC au efectuat de la începutul săptămânii percheziţii în oficiile mai multor firme aflate pe str. 31 august 1989 nr. 151, bănuite că ar face parte din reţeaua controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Viorel Morari, şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, a declarat pentru Adevărul  că percheziţiile în imobilul de pe strada 31 August 1989 nr. 151 au continuat câteva zile. “Este un volum foarte mare de lucru. E vorba despre o tentativă de însuşire a bunurilor în proporţii deosebit de mari şi pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală“, a precizat procurorul. Anchetatorii au refuzat să dea deocamdată detalii asupra cazului, invocând prevederi din legislaţie. Pe adresa 31 august 1989 numărul 151 din Chişinău, anterior s-a aflat oficiul unei cunoscute firme de avocaţi. Cine este actualul proprietar sau chiriaş al imobilului nu se cunoaşte. Potrivit unor surse neoficiale, acolo s-ar fi aflat mai înainte oficiile unor firme controlate de Veaceslav Platon, despre care se spune că ar fi “raiderul numărul unu din spaţiul CSI”. Acesta însă a negat faptul. Ancheta continuă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Mai la vale,incepind de la str.Columna pe str.Bolgara,tot sunt multe imobile-firme: case parca-s pustiite,arhipline cu marfa,ulicoare pazite de cate 2 femei… Cand vin controalele totul in jur se schimba, gheretele la comanda se inchid. Toti viniticii stau ca piticii si fac bani grei, implicand si o parte din moldoveni, care le ajuta sa-si realizeze marfurile:pe trotuare,pe sub peretii caselor; bani sa iasa!
    Deputatii, fostii politisti,avocatii,juristii..etc, detin imobile-firme,gherete,pe teritoriul pietei centrale, in adiacent;peste tot, pe care le inchid , la comanda, cand apar cu controalele:”Gizni – malina!”, bani fac ca cu masina si…traiesc ca lumea,avand castig bunisor si… tot “declarat” la stat! Coruptia -la start;bani dai, bani ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *