Măşti şi karaoke în PMAN

449-vardanean-masca2În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost instalat Pomul de Crăciun şi autorităţile R.Moldova sunt în căutarea unei echipe artistice care să ţină lumea în suspans pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Iniţial s-a propus să fie repetată piesa „De-a Bradul Furat”, care a fost jucată în PMAN ani în şir, pe timpul comuniştilor. Mai mulţi artişti politici însă au spus că această piesă trebuie interzisă, după ce câţiva dintre poliţiştii care în anii trecuţi erau responsabili de scena cu furatul bradului au dezvoltat hernii inghinale de dimensiuni mari, fiind operaţi în zonele intime. Mai rău, medicii le-au uitat poliţiştilor care au jucat rolul hoţilor de brad câte un tampon sau bisturiu în zona inghinală şi acuma aceştia au probleme cu zona intimă şi de familie.

Între timp, audienţa a cerut o trupă mai proaspătă şi mai modernă, ceva care să atragă tineretul, să înveselească copiii, dar să fie şi atractiv pentru persoanele de vârsta a treia, care de asemenea vin la brad.

După lungi dezbateri, s-a decis că acum cel mai solicitat de public este concursul de Karaoke glamouros ca la Cocoş-Privet. În repertoriu au fost incluse cântece cunoscute de publicul larg: „Vstavai, strana agromnaia”, „Tam vdali za rekoi”, „V lesu radilas iolocika”. Concursul va fi ghidat de Mariana Şura, care va interpreta ea însăşi piesa lui Vladimir Voronin „Vstavai, căci am uitat cuvintele!” („Scoală, ia zabîl slova!” – traducere de ZdG).

Tinerii cu aptitudini teatrale vor putea participa la 2 probe: Concursul Măştilor şi concursul „Duşi cu iolka!”. Concursul Măştilor va fi condus de Ernest Vardanean. El va oferi şi un master-class despre cum să porţi câte 2 măşti concomitent, fără să fii demascat. La concursul „Duşi cu iolka” vor participa Dorin Chirtoacă şi Vladimir Voronin. Când Voronin va striga „Nu, gaspadin măr, pagadi! De ce bradul e aşa de mic?”, edilul va răspunde: „Tovarăşe prăsad, mărimea nu contează!”.

449-vardanean-masca3În colţul din dreapta al scenei, dinspre monumentul lui Ştefan cel Mare, se va disloca Teatrul Unui Singur Actor, unde se va juca o piesă fără sfârşit, intitulată „Căutat de Interpol. Negăsit în Parlament”. Spectacolul va fi jucat de un singur actor – Valeriu Guma – şi va fi vizionat de un singur spectator – Marian Lupu.

Serbarea va finaliza cu o nuntă moldovenească improvizată, la care se vor prezenta mai multe cupluri celebre: Dorin Chirtoacă cu Primăria, Tudor Baliţchi cu Vama, Vlad Filat cu Integrarea Europeană, Vlad Plahotniuc cu Afacerea cea Secretă. O trupă de judecători va dansa vestita horă nupţială „Jos corupţia, sus mita!”, iar corul procurorilor va interpreta opera în 3 acte şi 4 preludii „Pădure Domnească, Pădure”.

În vârful bradului va străluci noul Ordin al Republicii primit de Dumitru Diacov, care va fi şi el în pom, ca să ia seama să nu cadă jos decoraţia sa scumpă. Jos, sub brad, preşedintele Timofti, în costum de Moş Crăciun, va împărţi tuturor celor din lista creată de consilierii săi ordine şi medalii ale R.Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *