Mâine în sondaje – noul ministru al Justiţiei

484-renatSe pregăteşte un nou sondaj de opinie privind şansele liderilor politici de a ajunge în viitorul legislativ. În acest sondaj pregătit minuţios, Renato Usatîi va avea majoritatea majoritară de circa 52% dintre voturi şi va fi responsabil de desemnarea Guvernului, dar şi de conducerea Parlamentului.

Dat fiind faptul că rezultatele acestui sondaj de mâine sunt deja cunoscute de Renato, acesta a început să pregătească sania de cu vară şi căruţa de cu iarnă. Astfel, acum sunt identificaţi, desemnaţi şi promovaţi membrii noului cabinet de miniştri. Fiecare candidatură va fi discutată în public, pentru ca publicul să îşi cunoască din timp eroii.

Astfel, marţi au fost prezentate tocmai două candidate pentru funcţia de viitor ministru al Justiţiei. Elena Griţco şi Nina Cereteu, foste angajate ale Ministerului de Justiţie, care s-au declarat victime ale acţiunilor ministrului Efrim, şi membre ale partidului lui Renato Usatîi, îşi pregătesc cu spor dosarul pentru fotoliul ministerial. Lucrul îl cunosc, preţul chestiunii se pare că îl cunosc de asemenea, acum îşi pregătesc portofoliul de acţiuni publice. Momentan au la activ deja două conferinţe de presă şi un şir de publicaţii în mass-media despre calităţile lor de bază – intenţii curate, membre de partid ascultătoare şi activiste exemplare.

Elena şi Nina muncesc din greu ca să atragă atenţia publicului. Politologii de la Moscova le-au spus că cel mai bine poţi să atragi atenţia publicului atunci când eşti persecutat şi urmărit, ceea ce ele au şi reuşit să spună puţinilor reporteri veniţi la conferinţa de presă exclusivă.

Între timp, cabinetul lui Renato nu va avea doar femei ascultătoare ca Elena şi Nina, ci şi bărbaţi ai neamului. Pentru a-i testa pe viitorii miniştri, Renato îi invită la acţiuni politice cu votcă şi raci. Deşi, de la o parte, se pare că e doar o procedură de pierdere de timp, de raci şi de bere, este de fapt un exerciţiu subtil de consum de bere. Această procedură are un sens: după consumul de raci candidatul la guvern trebuie să reuşească să nu încurce mersul înapoi cu mersul înainte.

Din cabinet vor face parte şi câţiva jurnalişti care vor deveni miniştri pentru fotoliile proaspăt pregătitre de scriitor personal al liderului şi de promotor activ al partidului. Pentru aceste funcţii vor fi aleşi cei care au scris cel mai bine despre Renato Usatîi şi care au dat cele mai multe like-uri pe Facebook la pozele lui Renato cu raci, maşini scumpe şi cuşmă cu secera şi ciocanul în frunte. În schimb, jurnaliştii care au scris cel mai rău despre Renato nu vor primi nici bani de publicitate, nici bilete de deplasare şi vor fi atacaţi chiar din clipa în care cei mai buni vor citi acest articol.

Circul electoral nu se opreşte aici. Lista guvernului nou va conţine şi miniştri-bloggeri, şi slugi politice, şi chiar directori de sondaje, care mâine vor publica rezultatele cu învingătorul în electorala 2014. Atunci când vor ajunge în Guvern, directorii de sondaje vor elabora o hotărâre de Guvern despre cum trebuie cumpărate şi vândute sondajele în aşa fel, încât totul să fie legal şi interesant.

În această ordine de idei, toţi se grăbesc, deoarece sondajele trebuie pregătite şi publicate cât mai curând, astfel încât în electorala din toamnă să nu mai existe surprize.

Marian Şura-Mura


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Ionic

  Da Domnica Cemartan, ,, dansatoarea de rang international, Mis Concordia IT” , ce post va ocupa si de ce va fi responsabila in partidul lui RENATINO URSATÂI ?
  Prost sa fii, bani sa ai ( sa- ți dee cineva , mai ales din gros,si din organele centrale rusesti) .
  Заставь дурака молиться , он и лоб расшибет. ( поверб popular русеск)

 2. vlad

  Am mai avut un Usatâi,dar acela în afară de comsomol a mai ” condus” și TeleRadio NENAȚIONAL.

 3. Alexandru

  mda… antipatie nemotivata(dar bine platita), vom vedea ce veti spune atunci cind cuvintele lui Usatii, vor deveni fapte reale facute in folosul poporului ci nu in folosul intereselor personale corupte !!!

 4. Cornel

  nu-s adeptul domnului Usatii, dar de foarte prost gust reportaj… de obicei ma asteptam la *higher quality* de la zdg….

 5. Vancio

  Pentru > Alexandru< asta tu esti bine platit, impreuna cu Usatii tau. Are noroc Usatii ca electoratul nostru este cam prostuts si pentru ca au fost la concert a lui Renato, cred ca aceasta are abilitati a unui politician. Si din cauza la acesti cetateni el probabil va intra in Parlament cu 5-7℅ . Asta e realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *