Iordan, tot mai aproape

Vladimir Voronin a făcut, în sfârşit, lumină asupra situaţiei în care se află acum ex-candidatul PCRM pentru Primăria Chişinău, Veaceslav Iordan. În cadrul unei dezbateri la Publika TV el a lăsat să se înţeleagă că, chiar şi după scandalul sexual în care fusese implicat Iordan, zburând ulterior din fruntea „Apelor Moldovei”, acesta a rămas aproape de PCRM.

Aşa cum toată lumea a văzut cât de aproape poate fi Iordan, atunci când are cu cine, telespectatorii i-au dat crezare lui Voronin. La urma urmei, şi comuniştii sunt oameni şi lor nu le sunt străine procesele de apropiere, inclusiv reciprocă. Tot aproape de PCRM este, potrivit lui Voronin, şi celălat candidat pentru Primăria Chişinău, Vasile Zgardan, omul tăcerii neclintite, pe care niciun alegător nu l-a auzit vorbind pe parcursul campaniei pentru alegerile locale din 2003.

“Ei sunt cu noi. Nu s-au dus ei departe de partid. Pur şi simplu, acum noi nu suntem la guvernare şi nu putem să le oferim responsabilităţi şi funcţii”, a precizat Voronin. Reiese că, pur şi simplu, aflarea comuniştilor în opoziţie i-a lipsit pe cei doi de funcţii, de altfel, ambii ar merita cele mai importante posturi în stat, mai ales că, în aceeaşi emisiune, Voronin a adus laude activităţii lui Iordan la „Apele Moldovei”.

Potrivit unor surse din cadrul PCRM, pentru Iordan fusese planificat o funcţie înaltă în domeniul Radio şi Telecomunicaţiilor, dat fiind faptul că preşedintele Voronin a descoperit printre datele biografice ale lui Veaceslav Iordan că, în perioada anilor 1984-1986, în oraşul Ahalcalaki (Georgia), situat la hotar cu Turcia, fiind ostaş al Armatei Sovietice, a activat în calitate de şef de staţie radio.

După ce a citit atent aceste date, Voronin a decis că cea mai adecvată funcţie pentru Iordan, după scandalul sexual în care a fost implicat, ar fi cea de şef pe Radio, TV, Comunicaţii, etc.

Toate acestea, însă, după anticipate…

Ahalcalaki IORDANA


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *