Incultura expusă în sens alcoolic

Potrivit Annei Antonoff, care a publicat această poză pe blogul său, barul cu pricina este amplasat în apropierea unei instituţii de învăţământ.

Noutatea nu vine de la faptul că barul este oricând la dispoziţia elevilor, a copiilor şi a profesorilor, ci  de la denumirea originală, care arată că proprietarul localului, tot el – autorul inscripţiei, a chiulit de la toate orele de română şi nu cunoaşte cum se conjugă verbul “a lua” un păhărel sau “a bea” peste măsură.

Lucru straniu, de fapt, deoarece majoritatea cetăţenilor R.Moldova sunt familiarizaţi cu aceste verbe şi le utilizează frecvent. A cinsti, a lua, a bea, a servi – toate sunt perle ale limbajului rural, practicat asiduu, fără marjă de erori. Calul din imaginea expusă la intrarea în bar arată, de fapt, consecinţele acestor acţiuni, la care ne îndeamnă proprietarii localului. De fapt, armăsarul este cel mai nobil animal în care se poate transforma consumatorul de rând, care urmează îndemnul barului. După câteva păhărele, apar urechile alungite, dinţii arătoşi, ochii împăienjeniţi, mâna tremurândă şi râsul de cal. Cu această imagine fericită, sunt ademeniţi clienţii acestui bar, care provin, se pare, tot din categoria celor absenţi de la şcoală. Deoarece nu ştim cum ar fi posibil să te uiţi la calul din imagine şi la cele scrise mai jos, şi totuşi să-ţi intre pe gât băutura alcoolică. Sau, posibil, vizitatorii barului îşi pun ochelari de cal, ca să nu vadă incultura neamului nostru, deoarece ar mai avea un motiv în plus să-şi adâncească acest amar în băutură.

Hai DAVAI


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *