Explozia de la Tiraspol a avut 3 ţinte?

Explozia produsă în noaptea de marţi la uşa apartamentului fostului şef al securităţii transnistrene a aţâţat spiritele în zonă. Contradicţia cea mai mare este cui anume a fost adresată grenada criminală: lui Vladimir Antiufeev, lui Vadim Şevţov sau lui Vladimir Alexandrov. Menţionăm că toate aceste trei nume sunt purtate concomitent de către conducătorul orgenelor secrete de la Tiraspol, acesta având şi acte doveditoare că el este 3 în 1.

Specialiştii în explozibile, însă, nu ştiu exact ce nume să treacă în anchetă cu privire la eventuala victimă. “Dacă va fi identificat autorul şi se va ajunge la palata unor despăgubiri, atunci s-ar putea ca toate trei persoane să ceară despăgubirile, ceea ce ar fi prea mult,” susţine unul dintre militanţii pentru drepturile omului în zona transnistreană.

De asemenea, este problematic să se stabilească când Antiufeev este Şevâov şi când este Alexandrov. S-a decis, ca în perioada de cercetare să se meargă pe următoarea schemă: cel în uniformă oficială va vi Antiufeev – ca deţinător al postului de ministru al securităţii timp de 20 de ani, cel în uniformă neformală va fi Şevţov, ca reprezentant al KGBului sovietic la Riga timp de mai mulţi ani, iar cel în costum – va purta numele de Alexandrov, un nume mai civil personajului în cauză.

Această decizie a fost luată în lumina ultimelor hotărârri ale guvernării de la Tiraspo. Deşi Evgheni Şevciuc, noul lider transnistrean, a luat decizia ca Antiufeev să nu mai reprezinte autorităţile de la Tiraspol, bătrânul general a fost totuşi investit cu nişte daruri administrative. Anume, prin ukazul nr.29 din 19 ianuarie, semnat de Evgheni Şevciuk, Antiufeev este eliberat din funcţie dar cu “păstrarea dreptului de purtare a uniformei militare”.

Deşi are dreptul de portuniformă, Antiufeev nu este cel mai iubit dintre KGBişti, de aceea el a decis să îşi menţină şi celelalte nume, care sunt mai puţin pătate. De exemplu, recent, colonelul Mihail Bergman a declarat recent întrun interviu pentru agenţia “Lenta pmr”că “Antiufeev este cancreul Transnistriei”.

Zina Kaghebina


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ???

    E cancerul Moldovei,nu al Transnistriei.Dar cum si Chisinaul are cancerii sai,cancer la cancer nu-si scot ochii,odata ce si pe Smirnov l-au facut alb ca zapada bravii nostri canceri.Ce vina sa aiba Smirnov in masacru din 1992 si teroarea de 20 ani pe teritoriul R.mMoldova? Oare chiar sa nu dea un cancer in ei pt suferintele noastre?
    Zina Pulemiotcitza,e un cancer si semianalfabetismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *