Dodon despre testul statalităţii

“O bună parte din răspunsurile pe care le-am primit sunt aproape de viziunile noastre”

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), a fost destul de optimist după întâlnirea pe care a avut-o cu Nicolae Timofti (foto), candidatul AIE la funcţia de şef de stat.

“O bună parte din răspunsurile pe care le-am primit sunt aproape de viziunile noastre politice”, a menţionat Dodon, care însă a precizat că decizia finală a PSRM privind votul din 16 martie va fi luată mâine, după şedinţa partidului.

“A fost o întrevedere bună cu dl Timofti. A fost o discuţie destul de bună, sinceră, deschisă. Au fost zeci de întrebări şi răspunsuri. Am pus mai multe puncte pe “i”. Au mai ramas anumite subiecte care vor fi discutate în timpul apropiat. Mâine ne vom vedea din nou, iar apoi vom lua decizia definitivă. Pot să vă spun că impresiile de ambele părţi sunt destul de bune. Am primit răspuns la mai multe întrebări. O bună parte din răspunsurile pe care le-am primit sunt aproape de viziunile noastre politice. Testul statalităţii un preşedinte trebuie să-l treacă nu doar când este candidat, ci în viaţa de zi cu zi. La unele întrebări, vreau răspunsuri definitive mâine, pentru a lua decizia finală. Nu vreau să lansăm suspiciuni pentru declaraţii dure din partea mai multor actori implicaţi”, a precizat liderul socialiştilor.

“În cadrul discuţiilor am abordat subiecte de politică internă, integritatea teritorială a R. Moldova şi relaţiile cu cetăţenii din partea stângă a Nistrului, dar şi relaţiile cu estul şi vestul. De ce îl vom vota sau nu pe Nicolae Timofti veţi afla zilele următoare. Atunci când socialiştii au spus că nu votează, nu au votat. Aşa va fi şi acum. Vom spune ce vom face. Noi nu cerem garanţii de la candidat şi nu cred că el a dat cuiva garanţii. Vreau să mă consult cu partidul pentru a lua decizia finală”.

Dodon s-a referit şi la întâlnirea pe care a avut-o în această dimineaţă cu Vladimir Voronin. “Cu Voronin nu au fost consultaţii. E prima întrevedere după 4 noiembrie 2011. A fost o discuţie necesară într-un moment dificil pentru R. Moldova, în care am vrut să întelegem poziţia PCRM. Am vrut să vedem dacă ei înţeleg că opoziţia trebuie să fie responsabilă, dar şi să le spunem că prin radicalizare, problemele nu vor fi rezolvate. Am vrut opinia foştilor colegi în cazul în care se va ajunge la alegeri anticipate. A fost necesară discuţia. Au apărut unele întrebări noi, iar la altele am primit răspunsuri. Eu sunt ferm convins că opoziţia trebuie să discute. Dialogul a început astăzi. Un dialog care cred că va continua. Am ajuns la mai multe concluzii care vor fi foarte utile în luarea deciziei finale, concluzii necesare nouă. Multe lucruri am înţeles”, a spus misterios Dodon, precizând că nu a discutat cu Voronin “concret despre alegerile preşedintelui”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vlad

    STATALIST—notiune care te obliga sa nu-ti recunosti mama care te-a nascut ; sa afirmi ca moldovenii au origina slava ; sa-ti bati joc de mitropolia Basarrabiei ; sa spui la piane-kita ;la apa – voda; limbii,in care au scris Eminescu si Creanga sa-i zici moldoveneasca /conspect alcatuit din luarile de cuvant a unor ” celebri ” puliticieni ai epocii zapacite /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *