Comuniştii i-au pus gând rău lui Ghimpu: vor să-l lase fără maşina de serviciu şi fără pază

Comuniştii vor să-l lipsească pe liderul PL, Mihai Ghimpu, de automobilul de serviciu. Deputatul PCRM Sergiu Sârbu a adresat o interpelare către directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin, prin intermediul căreia doreşte să afle de ce deputatul liberal beneficiază şi în continuare de automobil, dacă a încetat, de mai bine de un an, să îndeplinească funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Sârbu se interesează şi de ce Ghimpu este asigurat cu pază de corp. Potrivit deputatului PCRM, liderul liberal ar putea fi protejat de către angajaţii SPPS doar în cazuri de excepţie, dacă ar exista informaţii despre organizarea unor acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi la sănătatea acestuia, citează unimedia.md.

Prin intermediul interpelării sale, Sergiu Sârbu intenţionează să afle care este temeiul în baza căruia Mihai Ghimpu a fost asigurat cu maşină şi cu serviciu de pază, dacă îl paşte vreun pericol şi care sunt cheltuielile lunare pentru paza de corp a liberalului.

Întrebat de presă cum comentează acuzaţiile comuniştilor precum că ar beneficia ilegal de pază de stat şi de maşină de serviciu, Ghimpu a răspuns: “Am fost preşedinte interimar trei ani şi am dreptul încă un an la pază şi maşină. Adevărul e că nu am cerut acest lucru, dar aşa prevede legea. Mie însă mi se pare că nu e vorba de grija comuniştilor, ci ai noştri cer ceva prin comunişti”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *