Bodyguarzii lui Lupu, neputincioşi în faţa viitorului preşedinte al PCRM

Comunistul Iurie Muntean, despre care se vorbeşte că ar fi următorul preşedinte al PCRM, a dat buzna la şedinţa Biroului permanent al Parlamentului şi l-a ameninţat pe preşedintele interimar, Marian Lupu, chiar în prezenţa bodyguarzilor.

Muntean a venit la şedinţa Biroului permanent însoţit de un operator, iar după ce i-a salutat pe cei prezenţi a început să-şi spună discursul. “Având în vedere că Parlamentul nu mai este legitim, fapt acceptat şi înţeles de toată ţara, noi nu o să participăm la şedinţele acestui Birou. Dumneavoastră, domnule Lupu, sunteţi solicitat, foarte respectuos, cât mai grabnic să semnaţi decretul privind dizolvarea Parlamentului”, a spus Muntean, citat de union.md.

După ce a încercat să fie respectuos, acesta s-a adresat către Lupu pe un ton ameninţător, iar ultimul nu a scos niciun cuvânt şi i-a cerut acelaşi lucru preşedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov. “Să fiţi atent, că orice tergiversare a semnării actului în cauză (decretului – n.r.) vă agravează atât poziţia şi situaţia personală, cât şi poziţia colegilor din Alianţă sub aspectul componenţei infracţiunii prevăzute de art. 339 din Codul Penal – uzurparea puterii de stat”, a spus urmaşul lui Voronin.

Secretarul PCRM a mai solicitat o dată ca decretul să fie semnat cât mai repede, după care le-a ordonat deputaţilor comunişti, membri ai Biroului permanent, să părăsească şedinţa.

În glumă, Dumitru Diacov i-a spus lui Muntean că deputaţii PCRM vor să mai stea la şedinţă.
Amintim că Iurie Muntean s-ar fi bătut cu fostul deputat PD, actualmente viceministru de Externe, Andrei Popov. Cei doi s-au scuturat un pic şi “şi-au aşezat gulerele la cămăşi” pe holul Parlamentului, dar au preferat să nu facă public ceea ce s-a întâmplat între ei în decembrie 2009, scrie union.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Igor

    Dar credeti, ca a dorit bodiguardimea lui Lupu sa il opreasca pe Muntean? Daca o fost colegi, cred, ca bodiguarzii lor inca “mai colegi” sunt. E un joc periculos, care, pare-se, este jucat din ambele parti, iar noi suntem simpli spectatori…

  2. vera

    Bodigarzii la infatisare seamana a banditi de cursa mare! Oare sunt toti CURATI, adica fara de acte penale? De unde-s adusi oare?
    Unde se pregatesc asa cadre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *