Agenţii rutieri vor primi jucării

În Moldova a început decada combaterii accidentelor rutiere, de aceea în paralel a început şi o decadă a responsabilizării agenţilor de circulaţie.

Asta pentru că multe accidente rutiere se întâmplă cu ştirea sau cu nefapta agenţilor rutieri. Astfel, a fost stabilit, neofocial şi un plan decinal de micşorare a provocărilor rutiere create de către poliţişti. Iată doar câteva dintre perevederile acestui plan:

Fiecare agent rutier va fi asigurat cu un aparat radar.

Asta pentru că a fost stabilit că a crescut numărul agenţilor rutieri care vor să dispună de radare pentru a prinde şoferii care depăşesc regimul de viteze. Din cauza insuficienţei unor asemenea utilaje, au fost înregistrate certuri între poliţişti, chiar şi câteva cazuri de altercaţii. Cel mai grav a fost să fie atestate câteva cazuri de atac raider a agenţilor rutieri fără radare asupra echipejelor cu radare. Reieşind din aceste condiţii şi din cercetarea cazurilor înregistrate, s-a stabilit că lipsa radarului acţionează nefast asupra agenţilor de circulaţie, aceştia fiind mai nervoşi, mai flămânzi şi mai insatisfăcuţi moral şi material decât cei cu radare. Iar agenţii de circulaţie nesatisfăcuţi moral şi material, afectează bunul mers al maşinilor pe autostrăzi.

Reieşind din aceste considerente, fiecare agent rutier urmează să primească câte un radar. Dat fiind numărul mare de radare necesare, dar şi de faptul că radarele existente au fost frecvent folosite doar butaforic, pentru manipularea participanţilor la trafic, s-a decis importarea din China a unei partide mari şi ieftine de radare-jucărie cu aspect “adevărat”. Astfel, fiecare poliţist al străzii va primi “jucăria” şi se va juca cu ea cât va dori, cu o singură condiţie – să nu încurca la trafic şi să nu creeze accidente, nici atacuri raider. Pentru cei mai corecţi dintre agenţi vor fi pregătite şi premii – un radar dublu, dar tot butaforic.

Scopul acestei măsuri rezidă în faptul că toţi agenţii rutieri vor fi satisfăcuţi atât moral cât şi material (în baza mitei adunate pe şoselele R.Moldova).

Averile agenţilor rutieri vor fi monitorizate

Dat fiind faptul că libertatea utilizării nelimitate a acestor radare ar putea cauza un „bespredel” al solicitării de mită de la participanţii la trafic, se preconizează un şir de măsuri în vederea temperării fenomenului estorcării.

Agenţii rutieri vor avea un plafon al veniturilor, stabilit prin următoarea formulă: casă cu 3 nivele, geep pentru soţie şi soacră, 2 vacanţe anuale la Antalia. Cei care vor depăşi aceste limite de bunuri, urmează să elibereze locul şi radarul pentru următorii agenţi rutieri din lista celor insatisfăcuţi. Cei cu lista minimuă de averi împlinită urmează să plece la pensie din contul statului sau să îşi schimbe poziţia pe şosea.

Semion Pradar

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Trebuie sa se formeze si o Comisie speciala-independenta, din rindurile populatiei civile, care sa testeze agentii rutieri la % de alcool!
    Multi consuma BERE-alcoolizata si lucreaza linistit, spunind, in sine: “Da, CINE o sa ma mai controleze, acum, pe MINE?!”
    Eh! Cand si-or mai pune si “furajca” pe cap, o sa fie mai “batosi”, decat sunt si frumosi, dar principalul: Sa fie si FOLOS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *