5 lei pentru o zi cu Tarlev

277-tarlevDupă ce a aflat că ex-preşedintele SUA, Bill Clinton, se oferă ca premiu la un concurs pentru a-i achita soţiei sale datoria din campania electorală, ex-premierul Vasile Tarlev a decis, consiliat de responsabili pentru imaginea sa, că ar fi bine să repete acest plan subtil în R. Moldova. Tarlev a aflat că americanii care donează 5 USD pot câştiga “o zi cu Bill”. De ce nu s-ar da lumea în vânt să câştige “o zi cu Tarlev”? – s-a întrebat ex-premierul R. Moldova.

Cuplul american intenţionează să colecteze bani pentru stingerea datoriilor acumulate în campania electorală a candidatei la prezidenţiale Hillary Clinton, iar Vasile Tarlev are un plan mult mai avansat.

Şi nu pentru că ar fi curat ca lacrima de datorii… Miza sa e viitorul, nu trecutul. Iar viitorul se asociază în viaţa ex-premierului cu o singură activitate – alegerile anticipate.

Dacă Clinton cheamă susţinătorii doamnei Hillary să doneze câte 5 USD, pentru a “câştiga o zi” cu el, la acest moment, Vasile Tarlev analizează taxa pe care ar percepe-o de la simpatizanţii săi. I se pare prea puţin un 5 lei pentru a suporta, pe parcursul unei zile întregi, un străin în viaţa sa. Aşa cum nu a uitat încă abilităţile sale economice, Tarlev încearcă să calculeze de câte zile ar avea nevoie ca să adune nişte bani pentru campania electorală care e tot mai aproape. Ca să acumulezi 1 milion, din câte 5 lei pe zi, ai nevoie de 200 mii de zile, sau de 547 de ani! Nimic bun! 547 de ani, zi de zi, cu un străin în viaţa ta, pentru 5 lei. Şi-apoi, cine poate garanta că va trăi atâta? Şi, la urma urmei, la ce i-ar trebui să trăiască atât de mult, dacă alegerile anticipate ar putea fi la toamnă?

A mai analizat el situaţia şi a decis că Leul e de vină. Nu animalul, nu semnul zodiacal, ci valuta noastră naţională. “E slabă”, şi-a zis ex-premierul. “Slăbuţă de tot”. Cât valoreaţă 5 lei pe lângă 5 USD?

Împotmolit în calcule, ex-premierul şi-a revenit din somn şi a zis că, de fapt, nu nimicnicia Leului ar fi cel mai greu de suportat, ci prezenţa în preajma sa a unor oameni cărora ar trebui să le vorbeşti întruna despre tine, despre economie, despre comunism, despre bomboane, despre Başcalia, despre Diacov, despre Zinaida, despre Mejinschi, despre “Bucuria”, despre fotbal, despre stadionul republican, despre memorial, despre Ghenadie Vasilache, despre limba şi istoria română, despre…

Ghena Vasilisa


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *