UE a stopat finanţarea R. Moldova pentru reformele în justiție

Uniunea Europeană (UE) a anunțat că autoritățile moldovenești nu au îndeplinit condițiile impuse pentru primirea ultimului transfer financiar în cadrul programului de reformă a justiției, de circa 28 de milioane de euro. Această sumă nu va fi plătită bugetului de stat moldovenesc, ci rămâne la UE.

„UE a urmărit îndeaproape procesul de reformă și a remarcat faptul că autoritățile moldovenești au manifestat un angajament insuficient de reformare a sectorului justiției în perioada 2014-2015. Cu o alocare insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost realizate. Ca urmare, progresul nu a fost suficient”, se menționează într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.

Șeful delegației UE în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko, a declarat: „UE continuă să sprijine moldovenii în efortul lor de a face un viitor mai bun. Acum analizăm modalitatea în care putem ajuta cetățenii în anii următori. Dorim să acordăm prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor “.

UE a întrerupt deocamdată și plățile de sprijin bugetar pentru alte patru domenii. Deocamdată nu se cunoaște când va fi reluată finanțarea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *