Ethno Jazz Festival la Chișinău, Cahul, Soroca și Tiraspol

Ediția a XVI-a a Ethno Jazz Festival se va desfășura în perioada 20 -25 septembrie la Chișinău, Cahul, Soroca şi Tiraspol.

De-a lungul edițiilor anterioare, Festivalul a venit cu un apel la toleranță, la promovarea valorilor estetice şi culturale şi a încurajat exprimarea prin artă, demonstrând creativitatea modernă a unui număr impresionant de celebrități din diferite țări, dar și din Moldova.

Festivalul şi-a adus contribuția la viața socială a țării prin organizarea unor evenimente atât în capitală, cât şi în regiunile țării: ateliere de creație, concerte, acțiuni de caritate.

Ethno Jazz Festival se bucură de apreciere şi dincolo de hotarele țării: în 2010, Festivalul a fost decorat cu Medalia Talent şi Vocație în programul Pace prin artă oferită de Alianța Mondiala Pacificator, în 2013, a fost onorat de Fundația Muzza și Ministerul Culturii din România conferindu-i-se Premiul Mare la categoria Manageriatul Anului.

Ediția actuală va găzdui participanți din Franţa, Germania, Cuba, Austria, Polonia, Suedia, SUA, Mali, Zimbabwe, Moldova.

Programul Festivalului va reuni personalități remarcabile care vor fi prezentate de Moderatorul Festivalului – Dr. Virgil Mihaiu

Festivalul este onorat de sprijinul partenerului general: Agenția Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Parteneri: Ministrul Educației, Culturii și Cercetării,  Primăria Municipiului Chişinău, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Suediei, Ambasada Turciei, Institutul Cultural Român, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Turkish Airlines, Compania Bostavan, Hotelul Raddison Blu, Anyway travel, Gura Căinarului.
Partener media general: Pro TV.
Suport: Europa Liberă, Maestro Fm, Locals.md, Diez.md, Timpul, Ziarul de Gardă, Agora.md, Ea.md, Moldkorr.md, Logos Press, Contrafort, Observatorul Cultural, Evenimente.md, Imago Fm, Katana.

Detalii pe: trigonjazz.com/f2017


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *