Principală  —  RECOMANDAT   —   Ziarul de Gardă - nominalizat…

Ziarul de Gardă – nominalizat la Premiile Superscrieri din România

Investigația Ziarului de Gardă „Protestatari în chirie” a fost nominalizată la Premiile Superscrieri #12 – un concurs de jurnalism narativ, organizat de Fundația Friends For Friends din România, care are mai multe categorii. Ziarul de Gardă a fost nominalizat la categoria Investigații, cu ancheta în care am dezvăluit că participanții la protestele organizate de Partidul Șor în toamna anului 2022 erau plătiți ca să-și manifeste „activismul civic”. Este pentru prima dată când Ziarul de Gardă participă la prestigiosul concurs jurnalistic din România.

Patru reporteri ZdG – Anatolie Eșanu, Daniela Calmîș, Vasile Ursachi și Natalia Zaharescu, s-au infiltrat în rândurile manifestanților de la Orhei care au fost transportați organizat la protestul din 18 septembrie 2022. Trei dintre reporteri au fost plătiți de către organizatori pentru „participarea” la manifestația organizată de Partidul Șor, dovedind astfel că formațiunea oferă remunerări bănești pentru oamenii aduși la Chișinău să „protesteze”.

Ziarul de Gardă este nominalizat la categoria Investigații, alături de Recorder, Rise Project și Libertatea, din România și de Proiectul CU SENS, din Republica Moldova.

La Premiile Superscrieri #12 poate vota și publicul, online, pe această pagină, până pe 7 mai.

46 de materiale (presă scrisă, podcast, video, foto, dar și din zona creatorilor de conținut civic) au ajuns în finala competiției Premiile Superscrieri #12. Câștigătorii finali vor fi anunțați în cadrul galei #Superscrieri12, care va avea loc la jumătatea lunii mai.

Până pe 7 mai, publicul poate vota pentru premiul special Superscrierea Cititorilor, un premiu în valoare de 3000 de euro care va fi oferit celui mai votat material dintre nominalizările ediției, mai anunță organizatorii.