Principală  —  Blog  —  Editoriale   —   Cuptorul din iulie

Cuptorul din iulie

Cei care s-au abonat la Ziarul de Gardă pentru cea de-a doua jumătate a anului 2020 vor putea trăi senzații tari în miez de vară. Fiecare număr de ziar va fi atât de fierbinte, încât veți simți că parcă stați pe un cuptor cald, lecturând fiecare ziar proaspăt.

Ieri, angajații de la Poșta Moldovei ne-au comunicat că mai avem de muncit ca să păstrăm sau chiar să depășim numărul abonaților la Ziarul de Gardă pentru cea de-a doua jumătate de an. Suntem în ziua de 18 iunie și până la 25 iunie, cât continuă abonarea, mai e exact o săptămână. De ce ar fi bine să găsim câteva minute și, în această săptămână, să perfectăm un abonament la Ziarul de Gardă, abonament ce ne-ar face mai informați până la sfârșitul acestui an greu? Pentru că echipa Ziarului de Gardă mai are multe a vă spune.

În lunile ce urmează vom avea evenimente numeroase, deosebite, pe toate fronturile. Împreună cu cititorii noștri va trebui să urmărim ce se întâmplă cu pandemia. Ce ne facem cu cel de-al doilea val? Așa cum și până la această oră informăm corect și obiectiv publicul, promitem că vom continua să fim alături de medici, de pacienți, de rudele acestora, aflate în dificultate…

Și, abia după ce pandemia va trece, după ce virusul se va da bătut, așa cum ne-o dorim cu toții, din prima linie, presa va trebui să scrie mai mult, mai clar, mai argumentat ca oricând despre problemele sistemului de sănătate din R. Moldova. Acum acest sistem este supus unor presiuni greu de suportat, pentru că a intrat total nepregătit în pandemie. Când ne vom debarasa de aceste probleme, presa va fi cea care va trebui să investigheze când, din ce cauză, din vina căror funcționari sistemul de sănătate din R. Moldova a ajuns fără puteri și fără soluții în situații critice.

La investigații întotdeauna este mult de muncit. Până la sfârșitul acestui an vom dezvălui subiecte care ne fac viața grea, lipsită de sens, care ne fură din încrederea pe care fiecare membru al societății ar trebui să o aibă față de statul în care trăiește.

În jumătatea de an care începe de la 1 iulie vom scrie și poveștile supraviețuitorilor pandemiei. Vom relata prin ce au trecut cei care, fiind la limită, au fost intubați, fiecare gură de aer fiind salvatoare pentru plămânii lor măcinați de COVID. Sunt poveștile unor oameni care atât de mult au vrut să trăiască, încât au supraviețuit în mod miraculos. Cine nu ar vrea să citească astfel de istorii de viață?

Ați obosit de COVID și nu vă mai interesează să reveniți la subiecte legate de pandemie? Dacă-i așa, atunci așteptăm scrisorile dvs., în care ați dezvălui ce fel de istorii de viață ați vrea să citiți. Cunoașteți oameni minunați, despre care presa nu a prea scris? Trimiteți-ne numele acestora, ca să-i cunoască mai multă lume, ca să le urmeze și alții modelele lor de viață.

Da, și în următoarele 6 luni vom rămâne alături de Diasporă, alături de acei oameni care au fost prinși de pandemie departe de cei dragi, de cei care abia așteaptă o scurtă vacanță la părinți sau la bunei. Lumea lor a devenit altfel de când au plecat de acasă și s-au integrat în țări europene de vis. Vom cunoaște împreună această lume în care e mai multă bunăstare, mai multă lege, mai multă corectitudine, mai multă deschidere, mai multă libertate și mai puțină corupție.

Totodată, în următoarea jumătate de an ne vom axa pe evenimentele electorale care au și început. Știut lucru, dacă presa nu va monitoriza ca lumea alegerile, dacă, până în ziua scrutinului nu vom informa cititorii despre candidații care se vor șefi de stat, oamenii ar putea greși atunci când ajung la urne, alegând un candidat nedemn, cu abilități perfide, cu sete de putere și de avuție. Prin urmare, pentru asta e important să aveți alături un ziar care v-ar informa clar și cu onestitate despre ofertele prezidențiale ale candidaților înscriși în scrutin.

Avem multe de făcut împreună în următoarele 6 luni. Fără voi, cititorii noștri, Ziarul de Gardă nu ar avea sens. Vrem să credem că și cititorilor noștri le-ar fi mai greu în viață fără Ziarul de Gardă. Mai e o săptămână în care ne putem regăsi.