Nr. 95 (31 august 2006)


antiEXOD

100 de pagini impotriva traficului de oameni

La 29 iulie, Ziarul de Garda a implinit 2 ani. Redactia a consemnat acest eveniment printr–o conferinta de totalizare a proiectului "Antiexod". Pe parcursul celor doi ani Ziarul de garda a publicat peste o suta de pagini cu investigatii, stiri, interviuri si istorii ce vizeaza starea cetatenilor R.Moldova care pleaca in strainatate in cautarea unui loc de munca.

In acest an ziarul a publicat istorii triste, in care zeci de tinere au ajuns abuzate in Cipru sau in Marea Britanie, sau copii exploatati la Moscova, am scris despre miile de femei din Moldova care pleaca ilegal in Italia, despre barbatii care fac tuberculoza muncind din greu la constructii in Rusia si alte state ale CSI, despre copiii ramasi in grija fratilor minori sau unor rude indiferente.

In aceste o suta de pagini am publicat si istorii fericite, in care oamenii au reusit sa isi legalizeze situatia in una din tarile europene, in care tineri talentati si destepti au fost primiti cu usile deschise de catre cele mai prestigioase universitati din vest, in care artisti si oameni educati au reusit sa se impuna in state civilizate sau au revenit acasa pentru a edifica un viitor al lor.

Conferinta "Presa impotriva traficului de fiinte umane" de la 29 iulie a unit impreuna mai multe organizatii din Moldova, care activeaza in acelasi domeniu: Organizatia Internationala pentru Migratie, Centrul de prevenire a traficului de femei, Christian Relif Service, Winrock International, Procuratura Generala, Centrul Independent de Jurnalism, Asociatia Presei Independente. Reprezentantii acestor organizatii au declarat ca presa din Moldova ar putea sa contribuie mai mult la informarea populatiei cu privire la oportunitatile si drepturile care i–ar proteja de istorii triste. Ziarul de Garda a fost incurajat sa continue acest proiect, ceea ce vom si face prezentand istorii informative si de succes si cel mai important — oferind oamenilor informatii despre locurile de munca disponibile acasa si oriunde in lume, in dependenta de oportunitati.

Redactia Ziarului de Garda aduce sincere multumiri Hotelului "Leogrand Chisinau" pentru gazduirea conferintei, precum si intreprinderilor "Apa Buna" si "Acadivi" pentru sprijinul acordat la desfasurarea acestei manifestari aniversare.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com