Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un comunist de la Chişinău…

Un comunist de la Chişinău a modificat agenda APCE

Noua delegaţie parlamemtară a R.Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ajuns la Strasbourg în mijlocul unui scandal. Deputatul comunist Grigore Petrenco, care nu a fost abilitat de către Parlamentul de la Chişinău să reprezinte legislativul moldovenesc la APCE, a mers totuşi la Strasbourg, dar nu pentru a participa la lucrările sesiunii, ci pentru «a face scandal». Agenda sesiunii de toamnă a APCE, stabilită cu câteva săptămâni în urmă, a fost modificată ieri, fiind adăugată chestiunea componenţei delegaţiei moldoveneşti.

«S-a dus să facă scandal, pentru că nu a fost respectat algoritmul şi proporţia la numirea membrilor delegaţiei,» a declarat pentru ZDG deputatul comunist Victor Stepaniuc. Astfel, el a declarat că delegaţia Moldovei la Strasbourg trebuie să aibă 5 membri şi nu şase, şi trebuia votată ca o delegaţie permamentă, nu ca una temporară.

Agenda sesiunii de toamnă a APCE, stabilită cu câteva săptămâni în urmă, a fost modificată ieri, fiind adăugată chestiunea componenţei delegaţiei moldoveneşti. Astfel, pentru mâine, 30 septembrie, în program era inclusă prezentarea unui raport privind starea democraţiei în R.Moldova. Acest raport a fost transferat pentru ziua de vineri, iar mâine Comisia juridică pentru numiri şi imunităţi a APCE urmează să discute problema componenţei delegaţiei R.Moldova la Consiliul Europei.

Vom reveni cu detalii.