Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Laptopuri, televizoare și seturi…

FOTO Laptopuri, televizoare și seturi de echipamente vestimentare și de protecție, donate instituțiilor medicale implicate în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, cu suportul UE și OMS

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) anunță că 120 de laptopuri și tot atâtea computere, 152 de televizoare și 1100 de seturi de echipamente vestimentare și de protecție au fost donate instituțiilor medicale implicate în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, cu suportul Uniunii Europene (UE) și a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ajutorul a fost oferit în cadrul inițiativei UE-OMS și finanțat de Uniunea Europeană pentru susținerea procesului național de vaccinare.

„Suportul oferit vine să contribuie la îmbunătățirea nivelului de utilizare a sistemelor informaționale de către lucrătorii medicali, prin digitizarea procesului de colectare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19 în R. Moldova, dar și pentru eficientizarea activității echipelor mobile de vaccinare din localități. Suntem recunoscători Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul continuu și, probabil cel mai important, pentru lecția de solidaritate pe care ne-o oferă de la declanșarea acestei pandemii și nu doar”, a menționat secretara de stat a Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu, la evenimentul de donație.

La mijlocul lunii decembrie curent, spitalele din R. Moldova urmau să fie dotate cu 100 de BiPAP-uri – aparate respiratorii indispensabile în tratamentul insuficienței și a afecțiunilor respiratorii. Atunci, echipamentul a fost procurat și donat grație suportului financiar al UE și asistenței tehnice a OMS.