Principală  —  IMPORTANTE   —   Consiliul Concurenței, care ia în…

Consiliul Concurenței, care ia în arendă de la Baldovici spațiul în care își desfășoară activitatea, își schimbă sediul într-un imobil deținut de stat: „Începând cu 2022 se vor economisi 5 milioane de lei anual din banul cetățeanului”

Sursa foto: colaj ZdG

Consiliul Concurenței, care ia în arendă de la fostul director al Agenției Proprietății Publice (APP) Vladimir Baldovici spațiul în care își desfășoară activitatea, anunță că își va schimba sediul oficiului central și adresa juridică.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2022, oficiul central al Consiliului Concurenței va fi amplasat la următoarea adresă: etajul 2, strada Alecu Russo 1, MD 2032, municipiul Chișinău, R. Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a spus că odată cu schimbarea sediului Consiliului Concurenței, „începând cu anul 2022 se vor economisi 5 milioane de lei anual din banul cetățeanului. Consiliul Concurenței va pleca în sectorul Râșcani, pe Alecu Russo, în imobilul statului”.

„Este important să tratăm banul cetățeanului cu maxim respect și cu multă grijă. Să nu uităm că suntem totuși încă cea mai săracă țară din Europa. De aceea, banii pe care cetățenii pun mână de la mână și adună impozite trebuie tratate cu multă grijă. Se vor economisi 5 milioane de lei pe an. Atunci când sunt spații libere la stat, nu văd justificare să plătești la privat, doar pentru că este mai luxos și mai central”, a spus Alaiba pentru ZdG.

Pe 10 decembrie 2020, ZdG a scris că, Consiliul Concurenței a plătit, în anul 2017, 5 milioane de lei pentru închirierea spațiului în care își desfășoară activitatea. Sumele de bani achitate pentru chirie au ajuns, din bugetul instituției de stat pe conturile unei companii deținute de fostul director al APP Vladimir Baldovici. Detalii aici.

Contractul dintre Consiliul Concurenței și SRL „ArtBusiness Club”, al cărui fondator este Vladimir Baldovici, fost director al APP, datează din 18 ianuarie 2017. Astfel, pe parcursul anului 2017, Consiliul Concurenței a virat, lunar, câte 412 895 mii de lei pe conturile companiei fondate de fostul director al APP. Sediul închiriat de Consiliul Concurenței se află pe strada Armenească din Chișinău, într-o clădire cu mai multe etaje, amplasată vis-a-vis de fostul sediu al PDM.

În anul 2014, Consiliul Concurenței a organizat licitația publică nr. 14/00895. În cadrul procedurii de licitație publică au fost depuse două oferte: SC „Art Business Club” SRL, companie deținută de fostul director al APP Vladimir Baldovici și SC „Zidarul-Prim” SRL.

„Grupul de achiziții a desemnat câștigătoare oferta SC „Art Business Club” SRL, în baza criteriului celui mai mic preț, cu care a fost semnat contractul. Respectiv, Consiliul Concurenței și-a schimbat sediul de la adresa bd. Ștefan cel Mare 73 la adresa bd. Ștefan cel Mare 73/1. Ulterior, contractele au fost reîncheiate anual prin procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare”, ne-au comunicat atunci responsabili din cadrul instituției.