Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   YH către WZ: „Nu pot…

YH către WZ: „Nu pot să comentez niște declarații politice”

Fiecare cetățean, inclusiv președintele țării, are dreptul de a avea părerea proprie la orice subiect, inclusiv și cel privind numirea conducerii Procuraturii Generale (PG), afirmă YH, care a refuzat să comenteze declarațiile lui WZ și decizia acestuia de a contesta rezultatele concursului, calificându-le drept politice.

Întrebat cum comentează declarațiile lui WZ, aduse în ultimul timp la adresa sa, YH a declarat că nu va face comentarii pe marginea unor declarații politice.

„Nu pot să comentez niște declarații politice. Eu sunt cel care pot să vă răspund la întrebări de ordinul cum s-a respectat legea la fiecare etapă a concursului sau la fiecare etapă de activitate a procuraturii. Ceea ce mă întrebați dvs. mă depășește. Fiecare cetățean, inclusiv și șeful statului are dreptul să aibă viziunile sale, să-i placă cineva sau să nu-i placă”, a explicat YH, abordat de jurnaliști după ceremonia festivă dedicată celor 25 de ani ai Procuraturii Generale.

WZ a inițiat procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui YH în funcția de procuror general al R. Moldova, decarând că ultimul nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că Legea cu privire la Procuratură interzice participarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), în ultimele 6 luni. Argumentele s-au dovedit însă a fi false, deoarece XX a confirmat faptul că YH nu a fost niciodată membru CSP.

NOTĂ: Depersonalizarea articolelor face parte din campania împotriva interpretării abuzive și eronate a Legii privind protecția datelor cu caracter personal.

Foto: privesc.eu