Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul revoltat de situația actuală…

Premierul revoltat de situația actuală din grădinițe

Premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de calitatea produselor și lipsa igienei din grădinițe. Acesta a declarat că a făcut o vizită inopinată la o grădiniță din capitală, după ce un părinte l-a contactat pe motiv că copilul său s-r fi intoxicat după ce a mâncat la grădiniță. în urma consumării alimentelor la grădiniță.

„M-am săturat să cer să se facă regulă la grădinițe. Am rugat să meargă și colegii de la Centrul Național pentru Sănătate Publică și de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). La grădiniță am depistat ouă cu termen expirat. În frigider unde trebuie să stea lactatele era și carnea. Acolo era și praf de un deget. Consider că nu este nevoie de investiții mari ca să facem curățenie”, a menționat Filip.

Acesta a spus că a intrat și la depozitul de fructe și legume. „Noi suntem țară agrară, însă merele de acolo sunt departe de cele care le vedem la proiecte USAID. Cred că la noi în țară putem găsi mere calitative și accesibile la preț”, a declarat premierul.

„Trebuie să răspundă cu funcții cei care se fac responsabili de această problemă. Timp de o săptămână, Ministerul Sănătății, ANSA și CNSP trebuei să vină cu soluții de eliminare a problemelor instituționale. După o săptămână vom face un control în toată țara. Așa nu vor mai merge lucrurile”, a conchis Filip.