Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă îi propune lui Oazu…

Leancă îi propune lui Oazu Nantoi să facă alegerea între PPEM și alt partid

Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă propune vicepreședintelui partidului, Oazu  Nantoi, să aleagă dacă rămâne sau pleacă din partid. Reacția vine după ce Oazu Nantoi, într-un interviu, a criticat dur disponibilitatea lui Iurie Leancă de a intra „în cârdășie cu Vlad Plahotniuc” și a fost singurul care a votat  împotriva faptului ca PPEM să negocieze un acord de par­te­ne­riat cu Coa­li­ţia Majo­ri­tară. 

Leancă a scris pe  pagina sa de facebook că decizia de a accepta apelul Coaliției de guvernare pentru a participa la consolidarea parcursului european al țării a fost luată „cu o majoritate de voturi” în cadrul Consiliul Național al PPEM, de aceea minoritatea ar trebui să se conformeze. De asemenea, Iurie Leancă afirmă că „Oazu Nantoi a fost tot timpul cu un picior în PPEM și unul în alt partid”, de aceea ar trebui să facă o alegere.

„Mă bucur că, în sfârșit, Oazu și-a amintit că este vicepreședinte PPEM‬ și nu „un simplu” analist politic. Mă întristează, însă, că având posibilitatea să discute deschis în cadrul partidului, a ales să-și atace colegii. În rest, atunci când dai tuturor lecții de moralitate, e bine să privești puțin și în propria curte.

În orice partid politic de tip european, cum este PPEM, atunci când se ia o decizie cu o majoritate de voturi (iar decizia de ieri în Consiliul Național afost luată cu majoritatea absolută), minoritatea se conformează deciziei. Se pare că dl Nantoi nu știe să accepte această regulă elementară.

O spun deschis, așa cum ați văzut cu toții – Oazu Nantoi a fost tot timpul cu un picior în PPEM și unul în alt partid. Noi am acceptat însă și acest lucru, am considerat că e o chestiune de opțiune și va veni un moment când va decide unde vrea să rămână. Poate a venit acel moment și trebuie să aibă tăria să aleagă, deoarece #PPEM rămâne unit.”, a scris liderul PPEM pe o rețea de socializare.

Vice­pre­șe­din­tele PPEM, Oazu Nan­toi, a cri­ti­cat dur dis­po­ni­bi­li­ta­tea lui Iurie Leancă de a intra „în câr­dă­șie cu Vlad Pla­ho­t­niuc”, după ce dumi­nică, 24 iulie, la şedinţa Con­si­li­u­lui Națio­nal al partidului s-a decis negocierea unui acord de par­te­ne­riat cu Coa­li­ţia Majo­ri­tară. Nantoi, care a votat împotrivă, a declarat că această decizie va „lovi în ideea can­di­da­tu­lui comun al drep­tei pro-europene la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale și va face ca în turul doi să iasă doi can­di­dați – ambii din buzu­na­rul oli­ga­hu­lui care con­tro­lează în pre­zent pute­rea în R. Mol­dova.”

leanca