Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă a depus o sesizare…

Leancă a depus o sesizare la CEC: „Materialele electorale ale PSRM-ului dezbină societatea”

Iurie Leancă este preşedintele şi candidatul PPEM la alegerile prezidenţiale

Iurie Leancă, candidatul PPEM la funcția de Președinte al R. Moldova, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Prin această sesizare politicianul cere CEC-ului să analizeze materialele electorale ale PSRM-ului cu mesajele: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!”.

„Aceste materiale electorale jignesc o bună parte a cetățenilor R. Moldova. Ele sunt materiale care instigă la ură și încearcă să dezbine societatea. De aceea, consider că CEC-ul trebuie să analizeze caracterul ilegal al acestor materiale și să-l oblige pe Igor Dodon să le retragă…   Chem politicienii să vină cu acțiuni de coeziune. Suntem acum antrenați în campanie electorală și este de datoria noastră să venim cu proiecte de țară, în interesul cetățenilor”, a subliniat Leancă.

Alina Russu, președinta CEC, a declarat că sesizarea depusă va fi examinată în timpul cel mai apropiat. „Vom examina această sesizare, mai ales pentru că vizează doi candidați. După examinare vom da un verdict prin prisma legislației în vigoare”, a menționat Alina Russu.

Amintim că perioada electorală pentru alegerile la funcţia de Preşedinte al R. Moldova stabilite pentru 30 octombrie 2016 a început la 31 august 2016.