Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Procurorii au efectuat percheziții…

VIDEO Procurorii au efectuat percheziții la o întreprindere, care fabrica și vindea țigări în magazinele duty-free, într-o cauză penală pentru contrabandă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciului Vamal anunță că au efectuat percheziții la o întreprindere care producea și vândea a produse din tutun, inclusiv în zonele duty-free. Procurorii au depistat 75 500 pachete de țigări și peste 1,7 milioane de țigarete neîmpachetate.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile au fost efectuate în perioada 26 – 28 ianuarie 2022, în cadrul unei cauze penale de contrabandă pornite în anul 2021, după ce vameșii au depistat un lot de produse din tutun de marca comercială a unui agent din țară.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat și timbre utilizate exclusiv în cazul comercializării produselor prin intermediul magazinelor duty-free, precum și ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări.

Oamenii legii au depistat la fața locului materie primă pentru producerea țigaretelor sub mărcile comerciale ale unor companii din China, o parte dintre care sunt vândute pe teritoriul Republicii Moldova exclusiv în rețelele de magazine duty-free, iar altele nu sunt deloc comercializate pe piața internă. Produsele erau destinate comercializării ilegale pe piața neagră internă a R. Moldova și a Uniunii Europene.

Potrivit datelor oficiale, întreprinderea nu mai activează de câțiva ani de zile, având licența de activitate expirată.