Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ministerul Justiției a aprobat componența…

Ministerul Justiției a aprobat componența Consiliului de mediere

Ministerul Justiției a aprobat componența Consiliului de mediere. Din rândul mediatorilor au fost selectați patru membri, iar din rândul societății civile un membru.

La data de 4 noiembrie curent, comisia de concurs instituită de Ministerul Justiției, a selectat membrii Consiliului de mediere. Este vorba despre Felicia Chifa, Dumitru Lefter, Aurelia Irodoi și Iulia Rotari. Iar din rândul societății civile a fost selectată Svetlana Slusarenco. Concursul a fost organizat după ce la 21 decembrie 2020 a expirat mandatul Consiliului de mediere.

Potrivit MJ, Marcel Burlacu a fost selectat în calitate de membru al Consiliului de mediere din rândul mediatorilor după încetarea calității de membru a lui Andrei Balan. În urma concursului desfășurat în 2019, Marcel Burlacu deține un mandat de membru până în 17 mai 2023.

Consiliul de mediere este un organ înfiinţat pe lângă Ministerul Justiţiei cu scopul de a organiza şi coordona activitatea mediatorilor. Aceasta a fost instituit în anul 2007 prin legea cu privire la Mediere, intrată în vigoare în 2008. Consiliul de mediere este compus din 9 membri desemnaţi prin ordinul ministrului Justiţiei, în baza rezultatelor concursului public organizat de MJ. Este necesar ca cel puţin 7 membri ai Consiliului de mediere să fie din rîndul mediatorilor sau să facă parte din corpul ştiinţifico-didactic ori din cadrul unor organizaţii necomerciale.

Termenul mandatului membrilor Consiliului de mediere este de patru ani, cu posibilitatea prelungirii lui o singură dată. Consiliul de mediere este condus de un preşedinte, ales de membrii acestuia pe o durată de doi ani.