Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciare…

Dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciare privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”: peste 40 de învinuiți, dintre care 15 sunt în custodia statului

Imagine simbol

În dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciare privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa” sunt peste 40 de învinuiți, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Dintre acestea, 18 persoane care deja își ispășesc pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea altor infracțiuni grave și deosebit de grave au fost transferate temporar din penitenciarele în care erau deținuți, în instituții de detenție din centrul republicii, astfel încât procurorii PCCOCS să prezinte învinuirea în acest dosar investigat”.

Potrivit PCCOCS, în custodia statului sunt 15 persoane, iar trei sunt plasate în arest la domiciliu. Celelalte persoane din dosar colaborează cu autoritatea de investigație.

Pe 23 noiembrie, au avut loc 60 de percheziții în penitenciare și la domiciliile unui grup infracțional specializat în escrocherii cu automobile. Atunci, au fost reținute 24 persoane – bărbați și femei din afara penitenciarelor.

Scopul perchezițiilor a vizat consolidarea probatoriului oamenilor legii privind activitatea infracțională a unui grup de deținuți din diferite penitenciare, care au creat o schemă de „vânzare a mașinilor din Europa,” care a funcționat în perioada 2020-2021.