Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA vor trimite aproximativ 3000…

SUA vor trimite aproximativ 3000 de soldați în estul Europei în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Statele Unite ale Americii (SUA) vor trimite aproape 3.000 de soldați în estul Europei, inclusiv în Polonia și România în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, scrie Reuters.

Rusia a negat planurile de a invada Ucraina, dar a declarat miercuri, 2 februarie, că nu este dispusă pentru un compromis și l-a numit pe premierul Marii Britanii, Boris Johnson, „complet confuz” și acuzând politicienii britanici de „prostie și ignoranță”.

Moscova a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina și spune că ar putea lua „măsuri militare nespecificate” dacă cererile sale nu vor fi îndeplinite.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că desfășurarea soldaților este în concordanță cu ceea ce i-a spus președintele Federației ruse, Vladimir Putin.

„Atâta timp cât el acționează agresiv, ne vom asigura că putem asigura aliații noștri NATO și Europa de Est că suntem acolo”, a spus el.

Obiectivul, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a fost de a trimite un „semnal puternic” lui Putin „și lumii – că NATO contează pentru Statele Unite și pentru aliații noștri”.

Recent, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU, ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că Moscova intenționează să adune peste 30.000 de soldați la granița dintre Belarus și Ucraina până la începutul lunii februarie și că SUA dețin informații în acest sens.