Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Guvernele Moldovei și Japoniei…

DOC Guvernele Moldovei și Japoniei vor semna un Acord privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 13 august, semnarea Acordului cu Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal. Acordul are scopul de a dezvolta relațiile de cooperare bilaterală între R. Moldova și Japonia în domeniul vamal.

Documentul prevede acordarea de către administrațiile vamale ale R. Moldova și Japoniei a asistenței administrative reciproce pentru aplicarea corectă a legislației vamale, prevenirea, investigarea și combaterea încălcărilor legislației vamale, precum și consolidarea eforturilor de cooperare pentru simplificarea și armonizarea procedurilor vamale.

Potrivit Guvernului, R. Moldova a încheiat astfel de tratate cu 25 de țări, dar și în cadrul Organizației Mondiale a Vămilor, Uniunii Europene, Comunității Statelor Independente și Organizației pentru democrație și cooperare economică – GUAM.