Principală  —  Ştiri   —   „Falsul” din CV-ul Olgăi Bordeianu?!

„Falsul” din CV-ul Olgăi Bordeianu?!

Compania „Teleradio Moldova” are un nou președinte. Olga Bordeianu, directoarea de programe a companiei CTC Media care operează din Rusia, a fost aleasă președintă a Companiei publice „Teleradio Moldova” cu voturile a 5 din 9 membri ai Consiliului de Observatori ai companiei.

În acest sens, Vitalie Cojocaru, jurnalist și blogger originar din R. Moldova, a scris pe blogul său: „Am citit ca pe o glumă proastă așa-numitul proiect de intenție al Olgăi Bordeianu, cea care a fost aleasă ieri în funcția de președinte al Teleradio-Moldova. Trec peste faptul că doamna președintă scrie într-un mod nepermis de agramat, de ți-e mai mare rușinea… M-am gândit inițial că un manager bun nu trebuie să cunoască gramatica limbii române. Intențiile doamnei Olga Bordeianu din proiectul de intenție sunt niște vagi idei teoretice despre ce înseamnă managementul într-o televiziune. Și când spun vagi, sunt generos. Ne spune că dorește modernizarea tehnică, modernizarea marketingului, modernizarea grilei și tot felul de modernizări la Moldova 1. Dar cum? În ce fel? Care sunt elementele practice pe care le propui? Că noi ne-am săturat de vorbe goale scrise greșit pe hârtie. Nu se poate să vii cu o astfel de compunere la un concurs atât de serios. Prostii de genul acesta nu scriam nici la facultate, când voiam să-i aburesc pe profesori. Asta i-aș fi zis dacă eram membru al Consiliului de Observatori”, se arată indignat bloggerul.

„Să revenim la Olga Bordeianu. După lectura interesantă a intențiilor, am parcurs la citirea CV-ului. Ceea ce mi-a sărit în ochi a fost faptul că în 2014, adică anul trecut, a făcut o școală în SUA: New York Film Academy. Oau, am zis. În sfârșit ceva serios. Dar, jurnalist fiind, am decis să verific informația la sursă. Am trimis un mail la New York Film Academy. Doamna Melonie Wyatt, Director of Registrar and Academic Compliance, New York Film Academy, a avut amabilitatea să-mi răspundă rapid: „There is no record of this student attending!” (Nu avem înregistrat un astfel de nume, trad.). Acum stau și mă întreb: cine minte? Doamna Olga Bordeianu sau doamna Melonie Wyatt? Tot prin acest articol o rog respectuos pe doamna Olga Bordeianu să ne arate o diplomă, o hârtie, o țidulă, orice care să confirme că și-a făcut studiile la New York Film Academy. Să ne mai spună și în ce au constat aceste studii? Nu de alta, dar mă tem să nu fi dat o boală în Moldova, toți cei fără diplome ajung în funcții de conducere!”, scrie Vitalie Cojocaru.

Amintim că la concursul pentru președintele Companiei „Teleradio-Moldova” s-au înscris inițial cinci candidați, însă, la 3 iunie, unul din candidați s-a retras din concurs, în baza unei cereri proprii. Olga Bordeianu, în vârstă de 36 de ani, a fost aleasă, pe data de 4 iunie, după mai multe tentative eșuate ale Consiliului de Observatori care activează de mai multe luni fără doi membri, cărora le-a expirat mandatul. Bordeianu preia funcția deținută anterior de Constantin Marin, care și-a dat demisia în decembrie 2014, spunând că și-ar fi încheiat misiunea de reformare a posturilor publice de radio și televiziune. Menționăm că președintele TRM este numit în funcție pentru o perioadă de cinci ani.

Am telefonat-o pe Olga Bordeianu ca să aflăm dacă a făcut sau nu studii în SUA, însă, aceasta nu a răspuns. Vom reveni cu mai multe detalii.