Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   La CSM: TREI judecători cer…

La CSM: TREI judecători cer pedepsirea penală a unui procuror și a TREI avocați, unii magistrați PLEACĂ din sistem, copiii altora VIN

În cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marțea viitoare se va discuta, printre altele, informația judecătorilor Curţii de Apel Chişinău, Tudor Micu, Eugenia Conoval şi Iurie Iordan, „referitor la adresarea către Procurorul General al RM privind tragerea la răspundere penală a procurorului Procuraturii mun. Chişinău – Viniţchi Pavel şi avocaţilor Ana Ursachi, Andrei Năstase şi Roman Zadoinov.

Totodată, urmează să se pună în discuție alte cereri de demisie ale unor magistrați, dar și suplinirea funcțiilor vacante de judecător în trei instanțe din Chișinău: Centru, Buiucani și Ciocana. La concursuri vor participa doar absolvenți ai Institutului Național al Justiției, majoritatea din anul 2013. Printre ei, Corneliu Crețu, fiul fostului vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu, învinuit de împușcarea lui Sorin Paciu la vânătoarea din Pădurea Domnească, Petru Harmanciuc, fiul altui magistrat, Valeriu Harmaniuc. La concursul pentru o funcție de judecător la Ciocana participă și Maria Cozma, nepoata preşedintelui CSJ, Mihai Poalelungi.

 UPDATE: Aceste chestiuni urmeaza sa fie discutate la sedinta din 8 aprilie 2014 si nu la cea de azi, așa cum am anunțat anterior. Astazi, CSM nu s-a intrunit in sedintă.