Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ambasadorul Marius Lazurca: Experienta noastra…

Ambasadorul Marius Lazurca: Experienta noastra cu guvernul Greceanii nu a fost tocmai fericita

“Ma bucur ca ambasadorul Schuebel a avut o experienta mai placuta decat a noastra”, a declarat pentru inprofunzime.md, ambasadorul Romaniei la Chisinau, dupa ce seful delegatiei UE la Chisinau, Dirk Schuebel, a afirmat ca Zinaida Greceanii ar fi un bun presedinte.

“Toata lumea la Chisinau stie ca experienta noastra din ultima perioada a guvernului Greceanii nu a fost tocmai fericita: acuzatii, pana astazi nedovedite, de instigare la revolta si uzurpare a puterii pe 7 aprilie, expulzarea ambasadorului Teodorescu, inchiderea frontierei de pe Prut”, a mentionat Marius Lazurca.

Ambasadorul Romaniei a mai precizat ca Alianta are acum o ocazie foarte buna de a inainta o “propunere consensuala, sprijinita de toate partidele din coalitie”.

“Pentru noi acordul tuturor partenerilor din alianta este esential, fiindca el reprezinta o conditie a stabilitatii solutiei gasite si o garantie a continuarii mandatului acestui guvern pro-european”, a adaugat Lazurca.

Seful delegatiei UE la Chisinau Dirk Schuebel a declarat astazi ca Zinaida Greceanii ar fi o candidatura buna pentru presedintie si ca Uniunea Europeana a avut o experienta placuta cu aceasta in perioada cand a fost prim-ministru.