Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   30 din cei 420 de…

30 din cei 420 de copii bolnavi oncologic, vizitați de șeful Executivului în ajun de Pasti

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a vizitat astăzi pe copiii internați în Secția oncopediatrie a Institutului Oncologic din Chișinău. Acum, aici se află aproape 30 de micuți. Iurie Leancă a discutat cu aceștia și i-a felicitat cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște.

„Miracole se întâmplă, trebuie să credem în ele. Am ținut să vin aici în preajma sărbătorilor de Paște, să vă felicit și să vă doresc în primul rând sănătate, este cel mai important și speranță. Atunci când ai speranță și crezi în bine, sunt convins că șansele de a te reface, de a te însănătoși, de a aduce un mod sănătos de viață sunt mult mai mari”, a spus Premierul micuților și părinților.

Premierul, însoțit de reprezentanții Organizației umanitare „Concordia”, le-a adus copiilor mai multe daruri. Iurie Leancă a deschis cadorurile împreună cu micii pacienți, care au primit păscuțe, dulciuri, creioane colorate, tricouri, puzzle-uri și cărți cu mesaje personalizate din partea Premierului.

Mai mult, una dintre micuțele paciente a împlinit ,astăzi, vârsta de un anișor, iar Premierul și cei care l-au însoțit i-au cântat „Mulți ani trăiască”.

„Sărbătorile de Paște sunt frumoase și poți arăta compasiune. Ceea ce m-a bucurat cel mai mult este că acești copilași sunt atât de optimiști, dornici de viață, sunt convins că împreună cu medicii de aici o să reușească să învingă această boală”, a menționat Iurie Leancă.

Directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, și ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, i-au spus Premierului că până în toamna anului curent, Institutul Oncologic va fi dotat cu echipament medical modern.

În Republica Moldova, aproape 420 de copii suferă de maladii oncologice.