Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cum contribuie la educația…

VIDEO Cum contribuie la educația juridică a populației „instanțele judecătorești model” de la Ungheni, Bălți și Edineț

În ultimii doi ani, instanțele judecătorești model au realizat mai multe activități menite să sporească accesul publicului larg la informații de ordin juridic, dar și pentru transparentizarea activității instanțelor de judecată. Printre ele, se numără lecții de informare ținute de magistrați în instituții de învățământ, dar și vizite de studiu la judecătorii, organizate pentru diferite categorii de populație.

Chiar dacă toate instanțele de judecată din R. Moldova au pagini web, reprezentanții judecătoriilor model spun că aceste platforme nu sunt suficiente pentru o comunicare interactivă cu justițiabilii și, astfel, apelează și la alte mijloace de comunicare, cum sunt rețelele sociale.

Cu susținerea USAID, în toate sediile instanțelor judecătorești model au fost amplasate așa numitele infochioșcuri, niște dispozitive electronice, cu ajutorul cărora justițiabilii pot să acceseze simplu și rapid informațiile despre dosarele care îi interesează, modelele de cereri de chemare în judecată sau pot să se familiarizeze cu diferite studii privind activitatea sistemului judecătoresc. Totodată, în holul fiecărei judecătorii model este câte o persoană care poate ghida justițiabilii și le poate răspunde la întrebări.

Acest video a fost realizat grație suportului poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui articol este responsabilitatea Ziarului de Gardă și nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului Statelor Unite ale Americii.