Principală  —  Video  —  Anchete   —   Primarul care a cumpărat un…

Primarul care a cumpărat un sat

După mai bine de zece ani de la inundațiile care au șters de pe hartă satul Cotul Morii din raionul Hîncești, oamenii încă nu-și pot face acte de proprietate pentru noile case, construite de autorități pe un deal, la câțiva kilometri de vechiul sat. Localnicii au devenit victime colaterale ale unui litigiu dintre primarul de atunci, reales în funcție anul trecut, și primăria Cotul Morii.

În decembrie 2010, în timp ce casele erau deja în construcție, primarul a cumpărat terenuri cu o suprafață de peste 9 ha din noul sat. Întrucât a fost deposedat de acele terenuri, pentru care, conform contractelor de vânzare-cumpărare, a plătit cca 60 de mii de lei, primarul cere acum de la primăria pe care o conduce despăgubiri de 34 de milioane de lei, în timp ce bugetul anual al localității abia depășește un milion de lei.

Primarul susține că a cumpărat respectivele terenuri „pentru a-i ajuta” pe localnici, însă nu explică exact modul în care ar fi putut ajuta sătenii, cumpărând terenurile de sub casele lor.

Articolul complet poate fi citit AICI

VIDEO/ Primarul care a cumpărat un sat