Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ziarul de Gardă se alătură…

Ziarul de Gardă se alătură inițiativei „Zona Zero”, comunitatea cetățenilor responsbili și a businessului onest

Ziarul de Gardă este cel mai nou membru al „Zonei Zero”, o comunitate a celor onești și responsabili. Anunțul a fost făcut de Alina Radu, directoarea ZdG.

„Am decis să ne alăturăm Zonei Zero, pentru că de 16 ani scriem despre corupție și promovăm integritatea, atât în politică, cât și în afaceri. Vrem să fim mai mulți și mai uniți în această zonă. Politica noastră de publicitate restricționează chiar și publicitatea care ar veni de la posibili corupți, dar rămânem deschiși pentru cei din Zona Zero!”, a menționat Alina Radu.

Directoarea Ziarului de Gardă a reamintit că misiunea ZdG este să promoveze transparența și drepturile omului, să servească interesul public prin jurnalism de investigație și informare echidistantă.

Zona Zero este campanie inițiată de către CPR Moldova – Centrul de Politici și Reforme și „este o comunitate a celor onești și responsabili. Într-o țară în care corupția este mereu în top trei probleme, în care oamenii spun că „toți sunt corupți” și puțini vorbesc despre soluții, vrem să arătăm că există cetățeni, în special, antreprenori care activează corect și au o atitudine responsabilă față de cei din jur”, scrie pe site-ul campaniei.

„Zona Zero înseamnă să identificăm business-ul onest și responsabil, să îl promovăm, să încurajăm cetățenii să îl susțină și să arătăm că se poate” se mai arată în descrierea comunității care a adunat deja peste 35 de companii și business-uri din Republica Moldova.