Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky: „Vom face tot posibilul…

Zelensky: „Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a salutat victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, făcând legătura cu invazia rusă, relatează Agerpres.

Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!‘”, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul Ucrainei ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

După ce și-au interpretat piesa în concurs, cei de la Kalush Orchestra au făcut un apel de ajutor pentru orașul Mariupol și pentru cei blocați în uzina Azovstal.

Salvați Maripolul! Salvați Azovstal! Chiar acum!”, a îndemnat unul dintre membrii trupei.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.