Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Youtube, din nou cu reclame…

Youtube, din nou cu reclame pentru utilizatorii din R. Moldova

Youtube, una dintre cele mai cunoscute și populare platforme de plasare a conținutului video și streaming din lume, afișează din nou reclame utilizatorilor din R. Moldova.

Astfel, în timp ce vizionează clipuri pe Youtube, utilizatorii din R. Moldova vor fi nevoiți să vizioneze și publicitate. În funcție de durata clipului vizionat, reclamele pot fi afișate la început, pe parcursul clipului și la final, în funcție de durata clipului și setările făcute de autor.

De câștigat ar putea avea însă creatorii de conținut din R. Moldova care-și încarcă clipurile pe youtube și sunt eligibili pentru a fi parte din „youtube partner program”, beneficiind astfel de o cotă parte din banii încasați de Youtube din reclame.

Deși reclamele au reapărut pe Youtube în R. Moldova marți, 26 martie 2024, pe site-ul oficial Google, sub umbrela căruia se află și Youtube, R. Moldova nu figurează în lista țărilor în care este disponibil programul Youtube Partner.

Publicitatea a încetat să fie afișată utilizatorilor din R. Moldova în primăvara anului 2021.

În octombrie 2023, Dumitru Alaiba, ministrul Economiei și Digitalizării a discutat cu Marta Poslad, directoare de afaceri guvernamentale și politici publice la Google pentru Europa Centrală și de Est (CEE), despre monetizarea pe Youtube.

„Asta ar oferi un venit suplimentar pentru creatorii din Republica Moldova. Oamenii deja lucrează ca să găsească soluția optimă”, anunța atunci Dumitru Alaiba.

Youtube este una dintre cele mai populare și cunoscute platforme video din lume și face parte din grupul de companii americane aflate sub umbrela Google, deținătorul celui mai popular motor de căutare. Google, la rândul său, face parte din conglomeratul de companii americane Alphabet.