Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Wizz Air riscă să piardă…

Wizz Air riscă să piardă autorizația cursei spre Londra. Ar fi vândut neautorizat bilete după impunerea restricțiilor

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova a emis un comunicat de presă prin care anunț că operatorul aerian Wizz AIR a vândut bilete neautorizate spre Londra după decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și riscă retragerea autorizației pentru această cursă.

„Operatorul aerian Wizz AIR a vândut bilete neautorizate spre Londra, pentru cursa din 27 decembrie, încălcând astfel Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 21.12.2020 dar și Directiva Operațională emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă, care prevede instituirea restricțiilor de trafic aerian cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00 (UTC +2), pentru o perioadă nedeterminată. În acest caz operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune conform codului contravențional”, se arată în comunicatul AAC.

WizzAir, una dintre cele mai mari companii aeriene de low-cost din Europa nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc. Anterior, după anunțul privind restricțiile, compania a organizat mai multe curse Londra-Chișinău în afara programului după ce cererea la acest zbor a crescut urmare a încetării acestora. Asta după ce CNESP a luat decizia de a anula cursele din și spre Marea Britanie urmare a descoperirii în regatul unit al unei noi tulpini de COVID-19.

Anunțul AAC vine în contextul în care o nouă companie de tip low-cost din Republica Moldova anunță înregistrarea unei aeronave de tip Airbus A319 fiind în ultima etapă în procesul de obținere a propriului certificat de operator aerian emis de statul R.Moldova. Compania anunță lansarea zborurilor la începutul lui 2021, însă cu detalii exacte despre destinații, orarul zborurilor și prețurile de lansare, va reveni ulterior.