Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Volodimir Zelenski, dat în căutare…

Volodimir Zelenski, dat în căutare de Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse

Sursa foto: Reuters

Ministerul rus de Interne l-a dat în căutare pe președintele ucrainean Volodimyr Zelenski. Acesta este căutat în baza unui dosar penal, potrivit unei fișe din baza de date a agenției. Nu se specifică însă în baza cărui articol s fost deschis dosarul, scrie Novaia Gazeta Europe.

Foto: Novaia Gazeta Europe


Totodată, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a fost și el anunțat ca fiind dat în căutare, anunță Ria Novosti. Ca și în cazul lui Volodimir Zelenski, nu este clar din fișa din baza de date a Ministerului de Interne în baza cărui articol este căutat.

Anterior, autoritățile ruse au pus deja pe lista de urmăriți oficiali și politicieni ucraineni, a precizat BBC. În baza de date a Ministerului de Interne au apărut fișele fostului ministru ucrainean de Finanțe Oleksandr Șlapak, a fostului șef al Băncii Naționale Stepan Kubiv și a secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Litvinenko. În decembrie 2023, șeful Direcției principale de informații, Kyrylo Budanov, a fost trecut pe lista persoanelor căutate de Rusia.