Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Usatîi neagă că a…

VIDEO Usatîi neagă că a fugit din R. Moldova, după ce a fost dat în căutare internațională de autoritățile ruse: „Am programată astăzi o deplasare pentru o zi. Nu credeți speculațiilor”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova. Asemenea zvon a apărut în spațiul public după ce joi, 23 iulie, primarul de Bălți a fost anunțat în căutare internațională de către departamentul de investigații al Ministerului Afacerilor Interne de la Moscova, Federația Rusă, într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale.

Totuși, Renato Usatîi a publicat un filmuleț, acum o oră, în care dezminte această informație și susține că încă se află în Republica Moldova, însă pentru ziua de astăzi are programată o deplasare.

„Este ora 10:00 și eu mă aflu pe teritoriul țării. Era programată astăzi o deplasare pentru o zi, dar nu credeți speculațiilor. Dacă era vreo decizie de a pleca, eu anunțam. Vreau să reiterez că, începând cu Dodon și terminând cu alte persoane care au participat la fabricarea dosarului împotriva mea, vor răspunde pentru aceasta. Ce voi face în continuare o să aflați în cadrul unei conferințe de presă pe care o s-o desfășor în curând, a declarat politicanul.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu ne poate oferi detalii privind traversarea frontierei de stat a cetățeanului Renato Usatîi, făcând referire la date cu caracter personal.

„În situația dată voi face trimiteri la Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal și, evident, nu putem oferi informații. Altceva este că atât timp cât persoana nu are restricții de circulație transfrontalieră, IGPF nu o monitorizează, ne-a comunicat Raisa Novițchi.

Vineri, ora 14:00 (ora Moscovei), Curtea Tverscaia din Moscova va examina cererea de arest în lipsă pe numele lui Renato Usatîi.

Anterior, Usatîi însuși a declarat pentru presa rusă că, în opinia sa, Interpol nu l-ar fi inclus în lista căutărilor internaționale, de vreme ce în urmă cu câțiva ani și-a recunoscut persecuția, organizată de fostul șef al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.