Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ „Sper să ne clarificăm…

VIDEO „Sper să ne clarificăm pe cale pașnică, altfel consecințele sunt grave”: Doi moldoveni, reținuți pentru că ar fi pretins aproape 20 000 de euro de la doi jucători de poker, amenințându-i cu răfuiala fizică

Sursa foto: politia.md
Sursa foto: politia.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță reținerea a doi chișinăuieni, în vârstă de 26 și, respectiv, 32 de ani, care, pe parcursul anului 2023, ar fi pretins de la doi jucători de poker sume de 15 000 de euro și 4 000 de euro.

Potrivit comunicatului emis de PCCOCS, bărbații se cunoșteau cu jucătorii șantajați de la locul de muncă precedent.

Astfel, victimele, participând la jocurile ilegale, organizate de unul dintre bănuiți în diferite locații din Chișinău, dar și pe aplicații mobile, s-au ales cu datorii inventate, după ce au pierdut în peste cinci partide. Pentru a obține sumele cerute, inculpații amenințau victimele cu răfuiala fizică.

„După ce a cedat presiunilor, bărbatul în vârstă de 27 de ani le-a transmis celor doi 2 400 de euro din 4 000 de euro solicitați (peste 80 000 de lei), după care a depus plângere la autorități. Totodată, cei doi au pretins de la celălalt jucător, în vârstă de 25 de ani, suma de 15 000 de euro (peste 300 000 de lei). Acesta din urmă le-a transferat 20 000 de lei, după care a renunțat să transfere alte sume și a anunțat autoritățile”, precizează PCCOCS.

Prin urmare, domiciliile bănuiților au fost supuse perchezițiilor, cu sprijinul angajaților „Fulger,” de unde au fost ridicate mai multe telefoane mobile. Totodată, la fața locului a mai fost depistată o masă de poker profesională și seturi mari cu fișe.

„Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, punctează Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.