Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Reacția lui Pînzari după…

VIDEO Reacția lui Pînzari după ce a fost invitat în Parlament la audieri și nu s-a prezentat: Eram în drum spre unitatea militară din Bălți, unde sunt peste 20 de militari infectați

La cererea PAS, ministrul Apărării urma să vină joi, 18 iunie, în ședința de plen să fie audiat pentru a oferi exlicații în fața deputaților privind deplasarea celor 75 de militari la Moscova în perioada pandemiei de COVID-19. Alexandru Pînzari a declarat că nu s-a putut prezenta din motiv că deja era în drum spre unitatea militară din Bălți, unde s-a înregistrat un focar de infecție cu COVID-19.

„Nu știu de ce această chemare a fost atât de repede. În momentul când am fost anunțat deja eram în drum spre unitatea militară din Bălți, unde s-a înregistrat un număr de peste 20 de militari care sunt infectați cu COVID-19. Am venit aici ca să inspectez și să vad care sunt măsurile anti-covid, cauzele că sunt atâția militari infectați, a comunicat ministrul într-o adresare video pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Pînzari a adăugat că cei 75 de militari plecați la Moscova zilnic sunt testați pentru COVID-19.

Se află în condiții de carantină strictă. Locuiesc în odăi câte două persoane. Sunt încrezut că se vor întoarce sănătoși”, a mai spus ministrul.